Următoarea ediție dedicată vinurilor rose de la Concours Mondial de Bruxelles va avea loc la Constanța / Anunțul a fost făcut în Mexic, de Valentin Ceafalău, campion mondial la degustări în orb

concours mondial de bruxelles, valentin ceafalau, constanta, vinuri rose Sursa foto: G4Food

Valentin Ceafalău, o prezență constantă în juriile de vinuri internaționale, a anunțat în premieră, de la prezidiul Concursului Mondial de Bruxelles, care se desfășoară în aceste zile la Guanajuato, Mexic, că următoarea ediție a secțiunii de vinuri rose din cadrul acestui concurs va avea loc la Constanța.

„Diversitatea este cuvântul care definește cel mai bine Dobrogea. Dobrogea este rezultatul coexistenței multor etnii în pace timp de secole”, a declarat degustătorul român, care îi va aștepta pe jurații internaționali să descopere o parte din România. Este pentru prima dată când țara noastră găzduiește o ediție a acestui concurs.

Concours Mondial de Bruxelles este o competiție internațională în cadrul căreia aproape 10.000 de vinuri sunt prezentate de producători pentru a fi degustate și evaluate de un grup de experți în vinuri. Cu treizeci de ani de experiență, competiția este astăzi unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de acest gen, fiind în același timp o vitrină a ultimelor tendințe în materie de soiuri, denumiri și recolte de struguri.

Creată sub conducerea lui Louis Havaux, competiția mondială de la Bruxelles a avut loc pentru prima dată în aprilie 1994 la Bruges.

Sursa foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *