Specialiști români și străini au desemnat cele mai bune vinuri rose autohtone din 2024

concurs, vinuri rose, romania, winelover romania

Pe 13 mai a avut loc cea de a XII-a ediție a Concursului de vinuri rose 2024, organizat de Asociația Winelover Romania. La jurizare au participat experți în degustarea vinurilor atât din România câț și din străinătate (Chile, Polonia și Marea Britanie) și au votat cele mai bune vinuri rose la două categorii: aromate și nearomate.

Masa juraților a fost completată cu comisii formate din observatori din partea presei și a sponsorilor, care au notat în paralel, fără ca voturile lor să influențeze concursul. Vinurile selectate pentru etapa finală a concursului au fost cele care au obținut punctaje corespunzătoare în cele 5 etape de preselecție, începute încă din februarie. În finală au fost degustate 15 vinuri nearomate și 5 aromate, din totalul de 75 participante la întregul proces de selecție.

Răzvan Stoenescu, președintele Winelover România, a menționat că acest concurs nu are caracter exhaustiv pentru că o parte dintre crame nu au reușit să îmbutelieze toate vinurile rose până la data limită de participare, iar regulamentul exclude probele de tanc. Spre deosebire de alte concursuri, la acesta nu sunt acordate medalii ci sunt desemnate doar vinurile câștigătoare.

„Este un concurs mai special, ușor nișat, cu câteva criterii clare: sec, ultima recoltă și preț de 20- 70 de lei pe raft sau online. Nu dăm medalii, dar în urma punctajelor căutam cel mai bun rose românesc aromat sau nearomat (la cele două secțiuni), astfel încât publicul să știe ce merită băut din categoria asta”, a explicat Răzvan Stoenescu într-un interviu mai amplu acordat G4Food.ro.

Imediat după încheierea degustărilor au fost anunțați și marii câștigători:

La secțiunea nearomate:

Locul I – KARAKTER – Aurelia Visinescu Wines
Locul II – Sole – Cramele Recaș
LOCUL III- Secrets- Crama Pandora

Secțiunea aromate:

C’est Soir Busuioacă de Bohotin – Crama Hermeziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *