Un medic specializat în nutriție dezvăluie care sunt cele cinci alimente pe care le mănâncă, zilnic, pentru a reduce durerile articulare/ Somonul și turmericul, în funtea listei

somonelBUN Sursa foto: Pexels

În fiecare an, milioane de persoane caută alinare pentru durerile articulare. Totuși, în loc să se bazeze exclusiv pe medicamente, oamenii trebuie să știe că, potrivit express.co.uk, anumite alimente ar putea contribui la reducerea disconfortului.

Dr. Emma Patel, expertă în nutriție, afirmă că ea consumă, zilnic, cinci alimente, pentru a preveni durerile articulare. De asemenea, ea sugerează că acestea ajută la reducerea inflamației.

Dr. Patel subliniază că accentul pus pe alimente bogate în antioxidanți și care au proprietăți antiinflamatoare poate îmbunătăți capacitatea organismului de a se vindeca și de a proteja articulațiile împotriva unor daune suplimentare. Așadar, iată ce recomandă doctorul?

Vezi detalii

1. Peștele gras reduce inflamația

Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3, despre care s-a demonstrat că reduc inflamația din organism. Dr. Patel spune: „Omega-3 poate reduce producția de substanțe chimice inflamatorii din corp, ceea ce duce la diminuarea durerii și a rigidității articulațiilor.” Consumând pește precum somonul, macroul sau sardinele de cel puțin două ori pe săptămână, poți experimenta o reducere naturală a inflamației articulare.

2.Ghimbirul oferă alinare în artrita reumatoidă

La fel ca și turmericul, ghimbirul este un alt antiinflamator natural. Expertul explică: „S-a demonstrat că ghimbirul blochează anumite căi inflamatorii din organism, oferind alinare celor care suferă de afecțiuni precum osteoartrita și artrita reumatoidă.” Un ceai, zilnic, de ghimbir sau adăugarea de ghimbir proaspăt în mâncăruri poate fi o modalitate simplă și eficientă de a reduce durerile articulare.

3.Fructele de pădure protejează articulațiile

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți și pot combate stresul oxidativ și inflamația din organism. „Fructele de pădure, în special afinele, sunt pline de antocianine – compuși care luptă împotriva inflamației și protejează articulațiile de alte daune,” explică Dr. Patel.

4. Uleiul de măsline conține o ssubstanță ce imită ibuprofenul

În special uleiul de măsline extra virgin, este plin de antioxidanți și grăsimi sănătoase, în special oleocantal. Acesta este un compus care imită efectele ibuprofenului în reducerea inflamației. Dr. Patel explică: „Uleiul de măsline nu este doar benefic pentru inimă, dar ajută și la lubrifierea articulațiilor, facilitând mișcarea și reducând durerile.”

5. Turmericul poate reduce inflamația și durerea

Turmericul conține curcumină, un compus puternic cu proprietăți antiinflamatorii. Dr. Patel spune că acesta a fost utilizat „de secole în medicina tradițională pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și durerea, mai ales la pacienții cu artrită.” Ea recomandă adăugarea turmericului în mâncăruri precum supe, curry sau smoothie-uri pentru a combate durerea asociată cu afecțiunile articulare.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *