Uită de anxietate! Există ceaiuri care te pot calma rapid/Sunt plante comune, pe care le avem la îndemână

ceaiuri calmante Pexels

Folosite încă din cele mai vechi timpuri datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le aduc, ceaiurile ocupă un loc special în rândul terapiilor naturiste. Unele cu gust plăcut, altele mai puțin, sunt ceaiuri care te pot calma și lecuiesc diverse probleme de sănătate. Potrivit www.healthline.com, există și câteva ceaiuri menite să ne inducă stare de calm și să ne scape de anxietate.

Lavanda, sedativ natural

Lavanda este recunoscută pentru efectele sale sedative. Preparată sub formă de ceai, lavanda are efect calmant, reduce starea de anxietate, te ajută să te relaxezi și chiar să dormi mai bine.

Menta te calmează

Ceaiul de mentă nu are doar gust bun, ci și capacitatea de a reduce stările de anxietate. Și nu doar când te simți stresat. Ceaiul de mentă are și proprietatea de a te revigora când te simți obosit. Practic, te pune pe picioare fără a te agita. De altfel, chiar și inhalarea parfumului de mentă are efect calmant asupra organismului.

Mușețelul reduce stresul

Recunoscut pentru efectul său calmant, ceaiul de mușețel are proprietatea de a reduce stresul. În plus, dacă stresul și anxietatea vin „la pachet” cu tulburări digestive, toate simptomele sunt calmate de ceaiul de mușețel.

Valeriana te liniștește și alungă insomnia

Ceaiul de rădăcină de valeriană este eficient în tratarea insomniilor, în special dacă acestea sunt apărute pe fondul anxietății. Mai mult, ceaiul de valeriană dă rezultate și în tratarea durerilor de cap și a palpitațiilor inimii.

Ceaiul verde te liniștește și te ajută să te concentrezi

Ceaiul verde, bogat în L-teanină, un aminoacid care ar putea reduce anxietatea, te ajută să te concentrezi mai bine. În aceeași măsură, ceaiul verde reduce stresul și anxietatea în cazul persoanelor care obișnuiesc să-l bea frecvent. Este unul dintre acele ceaiuri care te pot calma.

Feniculul are efecte antidepresive

Și ceaiul de fenicul are proprietatea de a reduce anxietatea. Potrivit studiilor, acesta este de mare ajutor și în cazul stărilor anxioase apărute la femeile aflate în postmenopauză.

În afara faptului că învinge anxietatea, ceaiul de fenicul are și capacitatea de a remedia tulburările digestive.

Sunătoare acționează asupra hormonilor ce induc stresul

Sunătoarea este o plantă ale cărei proprietăți antidepresive sunt recunoscute. De asemenea, ceaiul de sunătoare ajută la reducerea stresului și a hormonilor care induc stresul. Mai mult, sunătoarea poate ajuta și la ameliorarea simptomelor de depresie sau anxietate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *