Recoltarea afinelor în Canada poate începe mai devreme/Vremea bună a favorizat culturile, dar poate fi imprevizibilă

Recoltarea afinelor Sursa foto: Facebook

Fermierii de afine din Oak Bay și Sackville monitorizează îndeaproape sezonul viitor și se așteaptă ca recoltarea afinelor să înceapă mai devreme. Condițiile umede de anul trecut au avut un impact semnificativ asupra recoltelor. Dar sezonul actual este promițător datorită condițiilor meteorologice favorabile, scrie Fresh Plaza.

Todd Tuddenham de la Tuddenham Farms a remarcat că recolta va începe la sfârșitul lunii iulie. El atribuie asta primăverii timpurii și vremii benefice. De asemenea, au fost precipitații adecvate și zile însorite pentru polenizare. Cu toate acestea, Tom Trueman de la Trueman Blueberry Farms rămâne precaut. El recunoaște că vremea este imprevizibilă și poate avea impact asupra culturii.

David Percival, de la Dalhousie University’s Wild Blueberry Research Program, leagă sezonul anterior de schimbările climatice. El observă că temperaturile mai calde de toamnă sunt un factor care contribuie la recoltarea afinelor mai devreme. Deși în New Brunswick se bucură de condiții favorabile, apar îngrijorări cu privire la disponibilitatea lucrătorilor jamaicani pentru ferma din Tuddenham din cauza impactului pe care l-a avut uraganul Beryl asupra călătoriilor. Dependența de sosirea la timp a lucrătorilor subliniază provocările cu care se confruntă industrie, subliniind rolul critic al vremii în planificarea și rezultatele agriculturii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *