Franța olimpică se apără de Pesta Porcină Africană/O pictură rupestră, dovada că omul mănâncă porc de peste 50.000 de ani/Pușcărie pentru un kebab? – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 27

porc, Franta, Germania, China foto: pexels.com/@mustafa türkeri

Dragi cititori,

câteva vești bune din partea industriei:

  • Autoritățile franceze au demarat o nouă campanie de comunicare axată pe suporteri, turiști și alte persoane care călătoresc spre și dinspre Germania, dar și alte țări infectate cu PPA. Aceștia sunt rugați să nu aducă cu ei produse din carne de porc și, de asemenea, să nu depună resturi alimentare în natură, ci să le pună în containere închise. Acest mesaj se adresează în special șoferilor de camioane internaționali, lucrătorilor sezonieri străini din agricultură și horticultură și excursioniștilor. Campania va continua în timpul jocurilor olimpice.
  • Genesus, singura companie canadiană de genetică porcină, anunță o restructurare strategică drept răspuns la consolidarea industriei și la creșterea nevoilor de investiții. Canada ZF Investments va achiziționa Genesus și filialele sale, formând Genesus Genetic Technologies pentru a opera la nivel global.
  • Mercolleida, principala bursă de porci din Spania, a aprobat în consiliul de administrație participarea, împreună cu un partener local, la licitația care va fi deschisă în curând pentru a crea o comisie de prețuri pentru piața cărnii de porc din Costa Rica .

Calendarul evenimentelor:

  • „AnimaEx”, o parte centrală a târgului „Agri Intex”, este cel mai important târg pentru industria agricolă și zootehnică, organizat anual la Complexul de Târguri Codissia din Coimbatore, India. AnimaEx va avea loc pe parcursul a 5 zile, de joi, 11. iulie până luni, 15. iulie 2024.
Tiberiu Abraham, Dr.Abraham, Analiza Industriei Porcului
Tiberiu Abraham, foto Inquam

Arte și meșteșuguri:

  • Cea mai veche poveste ilustrată cunoscută din lume este o pictură rupestră veche de 51.200 de ani, descoperită în peștera Leang Karampuang, din estul insulei indoneziene Sulawesi. Pictura recent descoperită înfățișează trei therianthropi – sau hibrizi om-animal – și un porc sălbatic. Mai avem nevoie de alte dovezi ale îndelungatei tradiții de a mânca porc?!

Nebunie

Problemele continuă pentru grupul Vion: Autoritatea Veterinară olandeză a suspendat temporar recunoașterea abatorului Vion Boxtel pentru exportul către o serie de piețe de export din afara UE, în principal Asia. 

Apropo de Asia: scăderea inventarului de scroafe din China este de 6,9 % de la an la an, după cum a raportat Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale. În acest context, ancheta recent anunțată privind prețurile de dumping ale cărnii de porc din Europa sună mai degrabă ca o mișcare strategică, pentru a pregăti o negociere pentru prețuri mai bune. China va redeveni un importator important de carne de porc.

Abordarea Costa Rica de a crea o comisie de prețuri pentru porcine este un exemplu interesant pentru estul Europei. În Costa Rica, există aproximativ 14.600 de ferme de porci, cu aproximativ 400.000 de porci. Dintre aceste ferme, peste 82% sunt ferme mici, cu mai puțin de zece porci; restul sunt ferme de mari dimensiuni, care produc 80% din carnea de porc a țării.

Între timp, există lucruri mai importante pe care trebuie să ne concentrăm pe piața cărnii din Germania…

Federația Internațională Döner Kebab din Istanbul a depus o cerere cu scopul de a recunoaște döner ca produs turcesc și de a proteja standardele sale de producție. Cererea este supusă unui proces de apel de trei luni înainte de luarea unei decizii finale. Dacă va fi acceptat, kebab-ul döner va beneficia de aceeași protecție ca Tiroler Speck din Austria, brânza Haloumi din Cipru sau șampania din Franța. Ulterior, numai kebab-urile care îndeplinesc criterii specifice vor putea fi etichetate ca döner, iar nerespectarea acestora ar putea duce la amenzi sau închisoare.

Dar nu uitați că domnul Cem Özdemir este ministrul agriculturii din Germania!  El este vegan, dar musulman! Așa că Germania a ridicat obiecții, subliniind semnificația culturală importantă a döner-ului în țară. Deși mâncarea a fost adusă în Germania de expatriații turci, ea a devenit extrem de populară, o treime dintre germani declarând că mănâncă döner cel puțin o dată pe lună. Se pare că multe persoane din Germania consideră demersul Turciei drept un atac la adresa identității lor culturale. Asta este o nebunie!

8 iulie 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat de Dr. Abraham pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: pexels.com/@mustafa türkeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *