O cale de succes în legumicultură: familia Tanache lucrează un hectar de teren și vinde recolta într-o piață din București

O cale de succes în legumicultură: familia Tanache lucrează un hectar de teren și vinde recolta într-o piață din București O cale de succes în legumicultură: familia Tanache lucrează un hectar de teren și vinde recolta într-o piață din București

”Un hectar de teren fertil în spatele casei şi o tarabă într-o piaţă agroalimentară din Bucureşti: acestea sunt cele două elemente-cheie ale activităţii familiei Tanache. Soţii Tanache din satul Dumitrana, oraşul Măgurele, judeţul Ilfov sunt legumicultori şi cultivă mai toate soiurile de legume. Au şi două solarii, de aproape 1000 mp, dar cea mai mare suprafaţă nu este protejată” scrie publicația revista-ferma.ro.

„Sămânţa o produc singur. Nu folosim erbicide, prăşim manual. Pentru dăunători folosim, însă, tratamente”, îmi spune Gabriel. Au venit de la hypermarket să-i propună o colaborare, legumicultorul a refuzat. L-au invitat unii într-o asociaţie, i-a refuzat.

Omul reprezintă perfect categoria de mici producători agricoli care lucrează pe cont propriu şi sunt datori numai clienţilor lor să le ofere marfă bună! Familia Tanache din satul ilfovean Dumitrana dovedeşte că un hectar de teren arabil are nu numai o valoare strict imobiliară, stabilită la bursa tranzacţiilor cu terenuri. Pământul lor produce valori preţioase, care au gust, arome, susţin sănătatea şi viaţa. Dar mai mult decât atât, lucrat bine şi cu sârguinţă, hectarul acesta de teren agricol le asigură traiul de zi cu zi, libertatea în iniţiativă şi încrederea în forţele proprii.

Vezi detalii

Citiți articolul integral în revista-ferma.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *