NYT: Secretele unui prânz perfect la birou / Această masă ar trebui să reprezinte aproximativ 25% din necesarul caloric zilnic

nyt, pranz echilibrat, birou, calorii Sursa foto: Vanessa Loring

Echilibrarea unui prânz nutritiv în timpul unei zile de lucru aglomerate este esențială, dar adesea neglijată. Sărirea prânzului sau alegerea mâncării de tip fast-food poate duce la scăderi de energie, concentrare redusă și schimbări de dispoziție din cauza nivelului scăzut de zahăr din sânge, transmite The New York Times (NYT).

Experții în nutriție subliniază importanța unei mese de prânz echilibrate, alcătuită din 25% proteine, 25% grăsimi nesaturate și 50% carbohidrați complecși, pentru a menține un nivel constant de energie și sațietate.

„Acest cadru vă va ajuta să vă simțiți sătui și vă va oferi o energie susținută, astfel încât să nu aveți acele vârfuri și căderi de zahăr din sânge mai târziu în timpul zilei”, a declarat Erin Palinski-Wade, un nutriționist dietetician din New Jersey.

Carbohidrații complecși, cum ar fi cei care se găsesc în orezul brun și pâinea integrală, oferă o energie susținută deoarece se digeră lent. Asocierea acestora cu proteine slabe (cum ar fi puiul la grătar sau fasolea neagră) și grăsimi sănătoase (cum ar fi avocado sau nucile) ajută și mai mult la menținerea sațietății și productivității.

Un prânz tipic ar trebui să reprezinte aproximativ 25% din aportul caloric zilnic, ceea ce înseamnă aproximativ 500 de calorii într-o dietă de 2.000 de calorii. Aceasta ar trebui să includă aproximativ 31 de grame de proteine, 14 grame de grăsimi, 62 de grame de carbohidrați și 10-12 grame de fibre. Este crucial să nu consumați în exces niciun nutrient, deoarece excesul poate duce la ineficiență și disconfort.

A face prânzul interesant și atrăgător poate ajuta la menținerea consecvenței în obiceiurile alimentare sănătoase. Opțiunile simple și nutritive, cum ar fi legumele, proteinele slabe și grăsimile sănătoase, pot fi pregătite în avans sau procurate de la magazinele alimentare. Această abordare asigură o masă echilibrată, satisfăcătoare și convenabilă pentru a alimenta restul zilei.

Citește și Unul din 3 angajați români alege să ia prânzul la un restaurant sau să comande la birou, potrivit unui sondaj / Majoritatea românilor consideră că inflația s-a resimțit inclusiv în valoarea prânzului luat la birou

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Vanessa Loring

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *