Unul din 3 angajați români alege să ia prânzul la un restaurant sau să comande la birou, potrivit unui sondaj / Majoritatea românilor consideră că inflația s-a resimțit inclusiv în valoarea prânzului luat la birou

pranz, angajati, sondaj, romania Sursa foto: PxHere

Unul din trei angajați români alege să ia prânzul la un restaurant sau să comande la birou, în timp ce 56% dintre aceștia preferă pachetul pregătit de acasă, potrivit studiului „Prânzul la birou”, realizat de iVox.ro și Pluxee România. Obiceiurile românilor în ceea ce privește masa de prânz din timpul săptămânii de lucru s-au schimbat fundamental faţă de anii anteriori, ca o consecință a situației economice ce a afectat puterea de cumpărare a acestora, transmite Economedia.

Conform cercetării realizate în perioada 01-09 aprilie 2024, aproape 95% dintre angajații români au declarat că obiceiurile lor lunare s-au schimbat ca urmare a creșterii inflației. În topul măsurilor luate de români pentru a face față creșterii inflației se numără: o mai bună evidență a cheltuielilor lunare, decizie luată de 40% dintre respondenți, amânarea cheltuielilor semnificative precum concedii sau alte investiții, măsură realizată de aproximativ 2 din 5 români și renunțarea la mesele din oraș, soluție adoptată de 14% dintre români. 85% dintre români consideră că inflația s-a resimțit inclusiv în valoarea prânzului luat la birou.

„Pe lângă schimbările realizate pe plan personal, angajații români caută susținere în fața majorărilor economice inclusiv de la companiile pentru care lucrează. Printre măsurile așteptate de către angajații români de la angajatori, se numără: creșterea numărului de beneficii salariale, (22% dintre respondenți) și creșterea valorii tichetelor de masă (26% dintre români). Doar 1 din 3 angajați români au declarat ca primesc în prezent tichete de masă la valoarea maximă stabilită legal, mai exact 40 de lei/ zi”, se arată în analiză.

Citește articol integral în Economedia.

Sursa foto: PxHere

Comentarii

  1. Nu stiu cine si de unde iau aceste date, dar cifra este exagerata. Cand castigi salarii pana in 3500 lei – adica putin peste 100 de lei/zi – nu iti permiti sa iei nici macar o cina in afara, daramite sa iei in fiecare zi masa de pranz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *