Numărarea caloriilor sau mâncatul cu restricții de timp: Care este cea mai bună metodă pentru controlul greutății?

studiu, mancare, bautura, paste

Un nou studiu sugerează că, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, numărul de calorii pe care le consumați ar putea conta mai mult decât momentul în care mâncați, relatează Health.com

Mai exact, cercetătorii au descoperit că persoanele care au urmat o dietă cu restricție de timp au pierdut aceeași cantitate de greutate ca și cele care au urmat aceeași dietă fără restricție de timp.

Constatările, publicate în Annals of Internal Medicine, contestă eficacitatea postului intermitent sau a mâncării cu restricție de timp (TRE), o metodă populară de pierdere în greutate care restrânge timpii de masă la ferestre specifice. Susținătorii prezintă strategia ca fiind o modalitate mai ușoară de a pierde în greutate decât numărarea caloriilor de modă veche.

În timp ce cercetările anterioare au legat alimentația cu restricții de timp de pierderea în greutate, mecanismul din spatele succesului strategiei a rămas neclar. Echipa din spatele noului studiu a dorit să examineze dacă alimentația cu restricții de timp poate induce pierderea în greutate independent de cantitatea de calorii consumată de o persoană.

Autorii au concluzionat că nu, sugerând că „orice efect al TRE asupra greutății din studiile anterioare se poate datora reducerilor aportului caloric”, având în vedere fereastra de masă mai scurtă.

O privire mai atentă la concluziile studiului

Oamenii de știință au recrutat 41 de adulți, majoritatea femei de culoare, cu obezitate și prediabet. Aceștia le-au furnizat mese timp de două săptămâni, în funcție de nevoile lor individuale.

Jumătate dintre participanți au fost instruiți să mănânce toate alimentele într-o fereastră de 10 ore, cu 80% din calorii consumate înainte de ora 13:00. Celălalt grup a urmat un plan alimentar mai tradițional: Au mâncat pe parcursul a 16 ore și au consumat cel puțin jumătate din calorii după ora 17.00.

Participanții din ambele grupuri au consumat aceleași calorii zilnice, iar mesele au avut o compoziție nutrițională similară.

După trei luni, oamenii de știință au descoperit că participanții din ambele grupuri au pierdut aproximativ aceeași cantitate de greutate. Persoanele din grupul cu restricții de timp au pierdut 2,5 kilograme, în timp ce cele din celălalt grup au pierdut 2,7 kilograme. Ambele grupuri au înregistrat schimbări similare în ceea ce privește măsurile de glicemie și sănătatea inimii, cum ar fi nivelul lipidelor din sânge.

„Acest lucru întărește importanța respectării unei diete cu restricții calorice atunci când se încearcă să se slăbească”, a declarat pentru Health Vanessa Imus, MS, RDN, dietetician înregistrat și expert în pierderea în greutate din Bothell, Washington. „Fie că doriți să urmăriți caloriile sau să vă limitați fereastra de mâncare, acestea sunt la fel de eficiente, atâta timp cât ajută la scăderea aportului caloric global.”

Imus a adăugat că aceste date „contestă unele dintre cercetările anterioare privind momentul mesei, care au concluzionat că a mânca mai multe calorii mai devreme în timpul zilei a fost întotdeauna mai bine pentru pierderea în greutate în comparație cu a mânca mai multe calorii mai târziu în timpul zilei”.

Punctele slabe ale cercetării

În timp ce autorul studiului, Nisa M. Maruthur, MD, profesor asociat de medicină la Universitatea Johns Hopkins, a remarcat că „există motive întemeiate pentru a trage concluzii puternice din [rezultatele]”, ea a recunoscut că studiul a inclus un eșantion de dimensiuni mici.

În plus, majoritatea participanților au reost femei de culoare, ceea ce înseamnă că este posibil ca rezultatele să nu se aplice și altor grupuri.

De asemenea, cercetătorii au oferit participanților mese pregătite, care „pot fi foarte diferite de modul în care cineva ar putea mânca în mod normal atunci când este pus pe un model de alimentație cu restricții de timp sau pe o dietă cu deficit de calorii”, a explicat Imus.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a pune în aplicare o strategie de pierdere în greutate

Înainte de a începe un nou plan de pierdere în greutate, cel mai bine este să consultați un furnizor de asistență medicală pentru a dezvolta o strategie care să echilibreze pierderea în greutate cu sănătatea.

Dacă luați în considerare reducerea caloriilor, de exemplu, un profesionist din domeniul medical vă poate ajuta să calculați de câte calorii aveți nevoie în funcție de circumstanțele dvs. unice, cum ar fi mărimea dvs. și nivelul de activitate fizică. În acest fel, nu veți fi în pericol să consumați prea puține calorii, ceea ce vă poate face să vă simțiți slăbit și, în timp, poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi o funcție imunitară mai scăzută și un risc mai mare de a dezvolta boli cronice.

De asemenea, trebuie să țineți cont de stilul de viață și de interesele dvs. atunci când alegeți o metodă de slăbire.

Chiar dacă studiul sugerează că caloriile contează mai mult decât momentul, asta nu înseamnă că o alimentație cu restricții de timp nu este planul potrivit pentru tine. Oricine se luptă cu modele alimentare neregulate sau caută un cadru clar și ușor de gestionat pentru dieta lor ar putea găsi strategia deosebit de utilă.

„Se întoarce la ideea că cea mai bună dietă este cea pe care o poți respecta”, a spus Maruthur.

Și țineți cont de faptul că numărarea caloriilor și mâncatul restricționat în timp nu sunt singurele instrumente pentru a pierde în greutate. Alte modalități de a rămâne subțire includ consumul de alimente bogate în fibre, mai multe exerciții fizice, limitarea alimentelor procesate și zaharoase și un somn adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *