Mazărea, sursă de proteine micronizate, obținute pe cale industrială/O companie din Italia a dezvoltat o nouă gamă, Micro Protein, pentru a sprijini sectorul agroalimentar

mazare, Italia, proteine, Micro Protein foto: Pixabay

Compania Hifood, din Parma, Italia, specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de ingrediente de origine naturală, parte a Grupului CSM împreună cu CSM Ingredients – a dezvoltat o nouă gamă de proteine micronizate, Micro Protein, pentru a permite companiilor din industria alimentară să răspundă cererii tot mai mari de produse bogate în proteine, anunță site-ul agricultura.it

Dezvoltată cu ajutorul unor tehnologii inovatoare brevetate, Micro Protein este o soluție fără alergeni, de extracție naturală, care conține, în principal, proteine de mazăre, cu un gust neutru și impact minim asupra structurii și aromei produsului finit. Din acest motiv, utilizările Micro Protein sunt extrem de variate și eterogene, variind de la produse de panificație și imitații de carne, pe bază de plante, la sosuri, supe, deserturi, produse lactate, băuturi și multe altele.  

Este, prin urmare, o soluție utilă și ușor de implementat pentru multe companii care produc pentru o piață “bogată în proteine”, un segment care – potrivit Observatorului Immagino Gs1 – a înregistrat o creștere de 20% a cifrei de afaceri, ajungând la peste 1,7 miliarde de euro.

”Micro Protein este o soluție inovatoare destinată companiilor care doresc să crească conținutul de proteine al produselor lor alimentare fără să le altereze gustul și textura și, mai ales, fără a fi nevoite să depună prea mult efort pentru rețete și procese de producție. Fiind un ingredient sub formă de pudră, de fapt, Micro Protein poate fi utilizat în același mod ca o făină“, a declarat Emanuele Pizzigalli, Chief Research and Innovation Officer și cofondator al Hifood. 

“În plus, datorită tehnologiei curate utilizate, micro proteinele noastre nu conțin aditivi, deoarece folosim doar procese fizice și mecanice brevetate pentru a le produce: un mare avantaj atât pentru producător, cât și pentru consumatorul final.”

Prin utilizarea Micro Protein, companiile pot adăuga mențiunea “bogat în proteine” sau “sursă de proteine” la produsul finit, datorită compoziției proteice de 70% a Micro Protein Hifood.

Printre cele mai interesante utilizări ale Micro Protein se numără aceea pentru sucurile de fructe și legume, care a cunoscut deja o primă materializare datorită parteneriatului dintre Hifood și Alianza Team. 

Cele două companii, care împreună au câștigat deja premiul “Plant-based Innovation Award” la Food Ingredients Europe 2023, vor fi prezente la IFT Expo – care se desfășoară la Chicago, între 14 și 17 iulie, pentru a prezenta alte soluții de colaborare, inclusiv o altă băutură pe bază de plante îmbogățită cu proteine Micro Protein.

Micro Protein face parte din portofoliul mai larg de îmbogățire proteică al grupului CSM, care include o varietate de soluții, inclusiv amestecuri universale ale CSM Ingredients pentru pâine, covrigi și biscuiți îmbogățiți cu proteine; amestecuri gata de utilizare sau rețete personalizate pentru fabricarea produselor de cofetărie îmbogățite cu proteine; și gama extinsă de proteine vegetale texturate (TVP) dezvoltate de Hifood. O ofertă eterogenă concepută pentru a răspunde cerințelor consumatorilor, fie ei sportivi sau pur și simplu interesați de creșterea aportului de proteine. Această cerere este în curs de creștere. 

 

foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *