Legumicultoare din Dâmbovița: „Dăm ridichile la ucraineni, care ne dau pe ele un preț dublu”

legumicultoare, ridichi, dambovita, ucraina Sursa foto: Pexels / Lum3n

Recolta de primăvară a legumicultorilor români are mare căutare, iar marfa de calitate este apreciată de cumpărătorii din Ucraina, care oferă un preț dublu față de valorificarea din piețele locale, transmite Agrointeligența.

Magdalena și Marcel Cristian din Băleni, județul Dâmbovița, lucrează într-un spațiu protejat de 2.000 de metri pătrați. Cultura care este acum în faza de recoltare este cea de ridichi, pe care producătorii le valorifică cel mai mult către Ucraina, restul recoltei ajungând în piața de la Băicoi, la un preț mai mic, însă.

În cadrul unui interviu pentru „În Grădina Danei”, la emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, Magdalena Cristian vorbit despre cultura de ridichi din acest an, dar și de cât de apreciate sunt aceste trufandale de către ucraineni.

„Nu putem vinde tot din solar numai în târgul unde mergem, la Băicoi. Restul vindem en-gros de acasă și la ora actuală au început să vină ucrainenii care ne dau un preț foarte bun. Din păcate ai noștri ne dau undeva la jumătate, foarte puțin din ce ne dau ucrainenii. Dacă ar ajunge ridichea asta de la producător direct la tarabă s-o vând eu, atunci și clientul ar fi mulțumit că va cumpăra mai ieftin, dar când va ajunge de la mine la dumneavoastră, o cumpărați, apoi o revindeți la altcineva, ajunge la a treia-patra mână”, a explicat fermiera.

Citește articolul complet în G4Media.

Sursa foto: Pexels / Lum3n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *