VIDEO | Una dintre cele mai cunoscute pizzerii din Timișoara, demolată de primărie / Instanța a stabilit că a fost construită ilegal / Schimb de replici dure între patron și viceprimarul Ruben Lațcău 2 iunie Ștefan Both 1 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 33): Expertul în drepturi de proprietate intelectuală Radu Bozocea propune un concurs de creativitate pentru vin: „Noi, cei care nu știm exact ce e în sticlă, suntem foarte atrași de povestea pe care o aduce vinul” 2 iunie Cezar Ioan 1 comentarii
Ce este o „dark kitchen”? Conceptul poate părea sofisticat, dar, în realitate, este o bucătărie unde se gătește exclusiv mâncare pentru livrarea la domiciliu, fără spațiu de servire pentru clienți 1 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Restaurante sustenabile: O fundație din Barcelona care pune în contact producătorii de alimente cu proprietarii de restaurante și îi pregătește pentru un business mai sustenabil 30 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Grupul de lux Hermès construiește o nouă fabrică de porțelan în Franța / Noua unitate va fi dedicată producției de articole pentru servirea mesei 29 mai Redacția 0 comentarii
Reprezentanții HoReCa anunță că, în urma consultărilor avute cu președintele Nicușor Dan, au primit asigurări că TVA nu va crește 29 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Situație critică la Praid, unde închiderea salinei lovește și afacerile locale din HoReCa. Președinte CJ: “Toată economia din Praid e construită în jurul salinei”/ Consultant în Turism: “Fără salină, întreaga zonă suferă. S-au înregistrat deja anulări de rezervări” 29 mai Economedia 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Chardonnay-ul care „mângâie” – Naiada 2024 de la Domeniile Ostrov 29 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Lanțul de restaurante „La Plăcinte” a intrat în insolvență / Societatea a invocat incapacitatea de a-și achita datoriile scadente 28 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO / Aplicația SAL, soluția ANPC pentru conflictele dintre consumatori și firmele din HoReCa / Sebastian Ioan Hotca (ANPC): „Mediază în prealabil acest litigiu dintre operatorul economic și consumator” 27 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA: Din tot ce înseamnă dotări și organizare în HoReCa putem face un brand de țară. Acest sector poate fi cartea de vizită a României 27 mai Otilia Serescu 0 comentarii
Ion Biriș (HORA): ITM vine o dată pe lună să constate că am același număr de angajați. Am vrea să beneficiem de același respect de care trebuie să beneficieze clientul final 27 mai Economedia 0 comentarii
Burnout-ul din HoReCa, adus în prim-plan la Balvanyos / Angajații din restaurante lucrează sub presiune constantă, iar lipsa sprijinului, principala problemă 27 mai Redacția 0 comentarii
Perla Harghitei anunță o creștere de 26% a cifrei de afaceri în 2024, peste media pieței 27 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
“Food & Beverages Innovation Camp” reunește, timp de trei zile, antreprenori din industria alimentară românească 26 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 32): Tulcea vrea să fie mai mult decât „parcarea Deltei Dunării”. Alex Filip, managerul OMD Tulcea: „Încercăm să-i spunem turistului: vino la Tulcea ca să stai la Tulcea. Descoperă un oraș cu muzee, gastronomie și viață culturală activă” 26 mai Cezar Ioan 4 comentarii 3275 vizualizări
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii cere din nou un minister al Turismului ȋn viitorul Guvern al României: „Va aduce rezultate financiare imediat” 26 mai Redacția 0 comentarii
România își consolidează poziția de hub regional pentru inovația în foodservice: începe Food & Beverages Innovation Camp, ediția 2025 (Parteneriat) 26 mai Viviana Anton 0 comentarii
Cât pot costa dotările unui restaurant în materie de veselă, pahare, tacâmuri și accesorii? Poate începe de la 10.000 de euro și ajunge și la 250.000, spune un actor important din sectorul HoReCa 25 mai Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cum ar putea rezolva învățământul dual problema lipsei de forță de muncă din HoReCa / Inspector școlar: „Curricula nu este deloc adaptată pieței muncii” / Fondator Bakery School: „Elevii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă” 24 mai Otilia Serescu 0 comentarii
CANDY BAR | Valentin Strugaru, fondatorul Maison des Crêpes: „Folosim doar ingrediente naturale și luam mereu feedback de la client, vrem să știm ce-și dorește” 23 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Migala Cuvée 25 Alb”, un vin alb complex de la Crama De Matei / Cezar Ioan: „Are un set aromatic care te zăpăcește, o nebunie frumoasă. Pur și simplu nu te poți hotărî între flori, fructe exotice, arome vegetale” 22 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Antreprenorii din HORECA vor dezbate strategiile pentru industria ospitalității în cadrul Conferinței Anuale de la București – 27 mai 20 mai Redacția 0 comentarii
21 de companii italiene de top, prezente la ediția de primăvară a târgului RoWine București 2025 / Ambasadorul Italiei la București: „În ultimii ani, am înregistrat o creștere semnificativă a poziției exporturilor agroalimentare italiene în România” 19 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 31): Vinul românesc, într-o fundătură a imaginației? 19 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Preluări în serie și concurență tot mai acerbă pe piața de food delivery. Just Eat va fi preluată de Prosus, un mare investitor global în tehnologie 19 mai Redacția 0 comentarii
Ziua HoReCa 2025: „Salata de sparanghel cu ou crocant, cremă de Grana Padano și trufă neagră de vară” a chef-ului Sergio Leggero, desemnată cel mai bun fel de mâncare 19 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Luca, Freshful sau 5 to go, o parte dintre brandurile care au îndemnat, duminică, ieșirea la urne /„Azi nu ne supărăm deloc dacă nu mai faceți coadă la noi, ci la vot” 18 mai Economedia 0 comentarii
VIDEO | Mihai Panfil, fondatorul Origo: „Pare un business ușor. Să-mi deschid o cafenea… E visul oricui” / „Ne lipsește educația financiară” 18 mai Economedia 0 comentarii
VIDEO | „Nu există școli, nu există infrastructură”. Mihai Panfil, fondatorul Origo, critică lipsa educației în ospitalitate 17 mai Economedia 0 comentarii 1030 vizualizări
Românii reînvie băcănia tradițională, pe măsură ce crește producția locală de alimente / „Sunt foarte bine-venite mai ales pentru cei care nu mai au conexiune cu ruralul, nu au părinți sau bunici la țară” 16 mai Economedia 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Explicit” de la Cramele Recaș / Un chardonnay vegetal, tonic și un finish ușor amărui 15 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Vânzările Sphera Franchise Group, care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, în uşoară scădere faţă de perioada similară din 2024 15 mai Redacția 0 comentarii
Cea mai veche prăjitorie de cafea din Italia intră pe piaţa din România și deschide o locație în centrul comercial Colloseum Mall din București 14 mai Economedia 0 comentarii
Cum a transformat Origo cafeaua de specialitate într-un fenomen național/ Mihai Panfil: „E extraordinar să-ți dai seama că ai avut un rol în «democratizarea» cafelei bune în România” 14 mai Economedia 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 30): Unde se decid listele de vin din HoReCa / Singurul târg de băuturi pentru profesioniști 12 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism organizează o nouă întâlnire regională „Chef Forum”, în 13 mai, la Constanța 10 mai Comunicate de presă 0 comentarii
Ultimele noutăți din sectorul alimentar de top din Italia și o parte a celor din Europa, protagonistele primei ediții internaționale TuttoFood Milano. A început construcția unui mare hub alimentar italo-german 9 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
SCENARIU: Sunt restaurantele din România pregătite pentru o pană de curent majoră? / „Un generator costă minim 15.000–18.000 de euro. Să zicem că-l cumperi, dar unde îl pui?” 8 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: O fetească albă care nu are încă un nume / Degustătorii sunt invitați să contribuie cu sugestii 8 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Burger King este nevoită să se apere în Statele Unite într-o cauză de tip class action, în care clienți din 13 state acuză lanțul de fast food de publicitate înșelătoare 7 mai Redacția 0 comentarii
„Un espresso, trei ore de muncă și niciun câștig” / Cafenelele germane au început să interzică folosirea laptopurilor 6 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Granturi de 50.000 de euro de la McDonald’s pentru tinerii între 17 și 19 ani, care au o idee de afaceri sau doresc să investească în educația lor / Data-limită pentru depunerea proiectelor 6 mai Comunicate de presă 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 29): Giulia Scavo, sommerlier și coautor, prezintă al treilea volum al ghidului Wine Secrets of Romania, editat de Asociația Wine Lover România. „Vinurile zonei au stilistici diferite dar au un fir comun dat de prospețime” 5 mai Cezar Ioan 0 comentarii
Grecii sunt în căutare de chelneri pentru sezonul estival / “În trecut am adus și din România, Slovacia, dar acum nu mai vin din cauza salariilor, preferă alte țări europene, precum Germania, Franța, Spania” 3 mai Economedia 0 comentarii
Starbucks revine la forța de muncă umană și recunoaște eșecul automatizării: „Echipamentele nu rezolvă experiența clientului” 2 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
O brutărie născută din experimentele unei experte în securitate cibernetică: Valentina Ion, Grain Trip: „Un produs bun vorbeşte despre tine mult mai mult decât o poţi face tu sau orice influencer” 2 mai Economedia 0 comentarii
Vânzările McDonald’s din SUA, cea mai mare scădere de la pandemie încoace / Declinul, cauzat de de noile taxe vamale impuse de Trump 1 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Ciocolata „explozivă”, noua „modă” în materie de dulciuri / Ciocolatier: „E o ciocolată cu lapte, în care am integrat puțin zahăr impregnat cu dioxid de carbon” 1 mai Andreea Drăghici 0 comentarii