Grecia contraatacă ciocolata Dubai: Deserturi cu cataif și fistic / Cum poate tradiția culinară să rivalizeze cu cele mai noi tendințe internaționale 8 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Midii în vin alb, gata în 20 de minute / Pe cât pare de sofisticat, pe atât de simplu se prepară 8 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Ești gravidă și îți dorești o naștere ușoară? / Consumul de curmale în timpul sarcinii poate ușura travaliul, susține un ginecolog 8 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 10-16 februarie/ Încearcă o varietate de preparate bogate în legume, cereale, leguminoase și pește 8 februarie Redacția 0 comentarii
Despre chiftele și cum se prepară în principalele regiuni geografice ale României/ Rețete pentru toate gusturile 8 februarie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Desert viral pe internet, delicios și cu puternic efect antiinflamator / Rețeta care a avut peste 25 de milioane de vizualizări 8 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Un microbiom sănătos sprijină imunitatea și recuperarea rapidă după răceală / Tania Fântână (nutriționist): Kefirul și murăturile sunt surse excelente pentru creșterea aportului de probiotice. Supa de pui cu legume este bogată în proteine și minerale 8 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Trei exemple de mic dejun sănătos pentru ea și trei exemple de mic dejun sănătos pentru el/ De ce femeile și bărbații au cerințe nutriționale diferite pentru prima masă a zilei 8 februarie Redacția 0 comentarii
Cea mai bună rețetă pentru ceaiul de ghimbir!/ Iată cum îl poți prepara și cu ce îl poți combina, astfel încât să aibă un gust divin 7 februarie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Ouăle, păstrate sau nu în frigider / De ce trebuie scoase cu 30 de minute mai devreme înainte de a fi gătite și unde se păstrează cel mai bine 7 februarie Redacția 0 comentarii
Ce să mănânci la prânz dacă nu consumi pâine/ Variante de meniu recomandate de nutriționiștii 7 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum și când poți mânca ciocolată atunci când vrei să slăbești / Tania Fântână (nutriționist): Ciocolata nu te îngrașă dacă este consumată cu moderație și face parte dintr-o dietă echilibrată. E important să nu adaugi și biscuiți „dietetici” sau „digestivi” 7 februarie Tania Fântână 0 comentarii
EXCLUSIV | De ce nu beneficiază elevii de programul „Miere în școli” / Odiseea legii aflate în vigoare de 19 ani, dar neaplicată / „E clar ca nu vorbim de raționamente economice, ci de raționamente pur politice” 7 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Judeţul Harghita a primit titlul de Regiune Gastronomică a Europei pentru anul 2027, după o candidatură depusă în 2023 7 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Zincul joacă un rol important în reducerea duratei și severității răcelii / Tania Fântână (nutriționist) îți spune ce alimente te ajută să te refaci mai repede: Ghimbir, turmeric, ulei de măsline și avocado 7 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Metoda 80-20, extrem de utilă pentru a transforma alimentația antiinflamatoare într-un obicei de viață/ Există rețete sănătoase care se pot prepara în 5-10 minute/ Tot atât îți ia și să încălzești un semipreparat procesat 6 februarie Redacția 0 comentarii
Brownies din fasole și tartă cu ciocolată și năut? Leguminoasele pot fi un bun înlocuitor al făinei rafinate în unele dulciuri 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Este sigur să mănânci cartofi verzi? Află de ce se înverzesc și cum să te protejezi / Bonus, cum să-i păstrezi pentru a nu-și schimba culoarea 6 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Poți mânca spanac și lapte împreună?/Nutriționiștii susțin această combinație, deoarece nu doar că nu afectează organismul, dar poate preveni formarea pietrelor la rinichi 6 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce reprezintă simbolul „e” de pe ambalajele alimentelor/ Marja de eroare acceptabilă în greutatea unui produs/ Când este cazul să faci reclamație la Protecția Consumatorului 6 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Știai că poți prepara pudră proteică acasă, iar gustul este absolut delicios? / Printre ingrediente se numără semințele de chia și cele de dovleac 6 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
20 de idei pentru pregătirea meselor bogate în proteine, preferate de nutriționiști / Ce alimente să combini și cum le poți păstra în congelator/frigider, pentru mai multe zile 6 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pudra din larve de gândaci de făină, introdusă pe piaţa alimentară conform unui regulament al Comisiei Europene 6 februarie Redacția 0 comentarii
E mai bine să ținem sticla de ketchup în frigider sau la temperatura camerei? Ce răspunde reprezentatul unui mare producător 6 februarie Redacția 0 comentarii
Mămăligă rece rămasă? În afară de budincă, putem face din ea niște găluște foarte reușite, peste care putem pune orice fel de sos 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Gogoși cu mere și ricotta, o variantă de desert care se consumă în perioada Carnavalului în Italia. La Veneția se numesc fritole și exista, înainte, o corporație profesională a fritolerilor 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O școală pentru cine vrea să deprindă secretele cafelei sau chiar să-și contruiască o carieră în domeniu, în clădirea unei foste mănăstiri, la Florența 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Andrei Roșu, sportiv de anduranță: „Trebuie să privești mâncarea ca pe o sursă de energie și de refacere. Adică să te gândești: ce pun în farfurie la micul dejun ca să-mi dea energie următoarele 4-5 ore” 6 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Alimentația potrivită pentru persoanele răcite / Tania Fântână (nutriționist): „Nu combina alimente foarte consistente și lasă organismul sa consume în primul rand energia către sistemul imunitar si nu către digestie. Nu de mai multe calorii are el nevoie, dimpotrivă” 6 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Ce mănâncă Beyoncé, într-o zi, pentru a rămâne în formă și plină de energie?/ Artista mărturisește, sincer, că mâncărurile italiene sunt preferatele ei 5 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Se pot prăji alimentele în sare în loc de ulei? Un chimist explică: „Este un proces asemănător, dar rezultatul nu este același” 5 februarie Redacția 0 comentarii
Puțin suc de lămâie în ulei la prăjit elimină mare o parte din miros. Alte mici secrete pentru a evita sau a limita efectul neplăcut al alimentelor prăjite în bucătărie 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 05 februarie: Portocalele nu sunt întotdeauna portocalii / În anumite condiții rămân verzi, chiar dacă sunt coapte 5 februarie Redacția 0 comentarii
Cel mai bun și cel mai rău loc în care poți păstra uleiul de măsline / Unde să nu-l depozitezi niciodată, dacă vrei să nu capete gust rânced 5 februarie Redacția 0 comentarii
Caesar’s salad în versiune și mai interesantă, de iarnă, cu adaos de mere și boabe de rodie. Cu sau fără piept de pui 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Slană Fest 2025”: Jumări pregătite la ceaun, gulaș unguresc, degustări de vin și muzică la Cluj-Napoca, între 6 și 9 februarie / Festivalul are loc în trei locații distincte 5 februarie Redacția 0 comentarii
Adolescenții nu ar trebui să consume deloc cofeină, avertizează experții / „Copiii ar trebui să evite băuturile care conțin orice cantitate de cofeină, inclusiv ceaiul, cafeaua și băuturile energizante”/ Cum afectează cofeina copiii 5 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
CHEF FĂRĂ SECRETE / Chef Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal, a renunțat la „pâinea străinătății” pentru cea umplută cu telemea, ca la bunica acasă: „M-am întors în România ca să devin cine sunt astăzi”/ Fostul câștigător MasterChef știe cu ce se „mănâncă” fotbalul 5 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
VIDEO | Ce mănânci când ești răcit? Tania Fântână (nutriționist): Contrar a ceea ce ne spuneau părinții în copilărie, un pic de înghețată sau piureuri mai reci de fructe pot combate cu succes inflamația gâtului 5 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Ouă florentine cu spanac proaspăt și sos Hollandaise la blender / Rețeta vegetariană pentru un mic dejun elegant, consistent și gustos 5 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Restaurantele de înaltă clasă funcționează aproape ca o structură militară, pe bază de disciplină și rigoare. Care sunt rolurile și ierarhia personalului în bucătărie 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Este periculoasă acrilamida pentru sănătate? De ce este prezentă în alimente și în ce fel de produse o vei întâlni/ Sunt alimente pe care probabil le consumi zilnic 4 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agri-food 04 februarie: Broccoli este o floare neînflorită / Când mănânci broccoli, consumi, de fapt, muguri florali imaturi 4 februarie Redacția 0 comentarii
Niște semințe aparent banale, pe care de obicei le aruncăm, sunt un concentrat de sănătate și conțin în principal proteine, vitamine și uleiuri sănătoase 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
10 alimente bogate în magneziu care te ajută să dormi bine, să-ți menții inima sănătoasă și zahărul din sânge în limite normale/ Dacă vrei mai mult magneziu, optează pentru legume cu frunze verzi, nuci, semințe și cereale integrale 4 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Generația care mănâncă fois gras va dispărea”. Revoluția vegan a unui chef austriac de notorietate, care a eliminat treptat toate alimentele de origine animală din meniul de fine dining 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
5 rețete de făcut în casă pentru a ameliora simptomele de răceală / Tania Fântână (nutriționist): „În top aș pune celebra ciorbă de pui sau de carne cu os cu o multitudine de legume alături” 4 februarie Tania Fântână 0 comentarii
Petiție pentru interzicerea aspartamului, un îndulcitor controversat considerat periculos pentru sănătate: „Nu există niciun motiv să se permită ca oamenii să fie expuşi unui risc de cancer întru totul evitabil” 4 februarie Redacția 0 comentarii
Cum putem spori potențialul și practicitatea unui air fryer adăugând înăuntru hârtie de copt 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Creveți crocanți cu nucă de cocos și sos chili dulce / Un prânz delicios și rapid, numai bun de servit lângă un bol de orez sau noodles 4 februarie Angela Sabău 0 comentarii