Două aplicații excelente, pentru iOS și Android, care te ajută să te hidratezi suficient și sănătos în fiecare zi / Românii sunt deshidratați, mai ales în sezonul rece / O bună băutură izotonică de preparat acasă

aplicatii-hidratare Colaj G4Food

Hidratarea corectă este foarte importantă pentru sănătatea umană, dar mulți oameni nu consumă suficiente lichide în fiecare zi. În România, de exemplu, un om consumă, în medie, 3-4 pahare de apă pe zi în timpul sezonului rece, potrivit unui studiu realizat de compania Waterdrop. Ideal ar fi să fie consumate, în aceeași perioadă, 6-8 pahare (nevoile diferă de la o persoană la alta), potrivit sursei citate.

Unii oameni nu se hidratează suficient deoarece uită să facă acest lucru sau nu mai țin minte ce cantitate de apă au consumat. Aici sunt utile aplicațiile mobile care le reamintesc utilizatorilor să se hidrateze și care înregistrează cantitatea de lichide consumate.

Am selectat două dintre cele mai apreciate titluri, unul pentru iOS și altul pentru Android.

Waterllama

Aplicația de hidratare cu cel mai bun rating (primit de la un număr mare de persoane) pentru sistemul de operare dezvoltat de Apple este Waterllama. Aceasta are un rating de 4.9/5, primit de la aproape 90.000 de utilizatori. Waterllama este și alegerea de top a publicației Healthline.

Aceasta este o aplicație foarte simplă, cu culori strălucitoare și personaje animale adorabile, care fac ca înregistrarea consumului de lichide să fie ceva distractiv. Puteți seta memento-uri pentru a vă asigura că vă hidratați la timp. Mai mult, aplicația oferă provocări amuzante și sănătoase pentru a vă ajuta să renunțați la obiceiurile care vă deshidratează, cum ar fi consumul de cantități mari de cofeină și alcool.

Utilizatorii pot selecta băuturile cele mai frecvent folosite, astfel încât să fie mai ușor de înregistrat. Apar, în listă, apa, cafeaua și chiar milkshake-urile.

Descarcă Waterllama.

aplicatii, hidratare, waterllama, water reminder
Water Reminder

Pentru Android, una dintre cele mai apreciate aplicații este Water Reminder, care are un rating de 4.9/5 primit de la mai mult de 10 milioane de utilizatori.

Aplicația are un design curat, iar înregistrarea paharelor consumate se face prin apăsarea unui buton în formă de cană, cu un plus în mijloc, aflat în mijlocul ecranului. Utilizatorii setează cantitatea zilnică pe care doresc să o consume, dar și capacitatea paharului sau a recipientului folosit. Totodată, în partea de sus a ecranului, un personaj în formă de picătură de apă oferă sfaturi utile pentru hidratarea sănătoasă.

Există, de asemenea, un istoric în care utilizatorii pot vedea care au fost zilele în care și-au atins obiectivul de hidratare.

Descarcă Water Reminder.

De ce e atât de important să te hidratezi corect?

Apa, constituie aproximativ 60% din masa totală a corpului. O bună hidratare este esențială pentru buna funcționare a sistemului muscular, digestiv si nervos, spune Tania Fântână, nutriționist și editor de nutriție la G4Food. Hidratarea provine 30% din alimentație si aproximativ 70% din băuturile consumate.

„Apa este cel mai bun ajutor al rinichilor în munca lor de eliminare a deșeurilor și substanțelor nutritive aflate în exces în organism. Apa este foarte importantă și pentru sistemul osteoarticular, contribuind la formarea lichidului articular și buna funcționare a mușchilor. Deși apa se regăsește din plin în toate sursele vegetale de hrană, cea mai la îndemână sursă de hidratare rămâne tot consumul apei ca atare”, a explicat Fântână.

„O bună băutură izotonică pe care o poți prepara în casă este următoarea: 1 l de apă, sucul de la 1 lămâie, 1-2 lingurițe de miere si 1 vârf de cuțit de sare”, a adăugat ea.

Colaj G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *