VIDEO Diana Pavelescu, expert în vinuri, demontează un mit: Poți cumpăra vin din struguri la 14 lei. „Este un mit cu pastilele”

diana pavelescu, onvpv, vinuri, vinuri ieftine Sursa foto: Facebook / Diana Pavelescu

Diana Pavelescu, consilier pentru promovare la Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), a confirmat, la conferința de lansare a G4Food, că există pe piață vin din struguri care costă 14 lei. Afirmația a venit în contextul în care există zvonuri că sub un anumit nivel de preț nu poate fi comercializat vin „real”.

Întrebată dacă poți cumpăra vin din struguri la 14 lei, Pavelescu a răspuns: „Da, fără îndoială. Este un mit cu pastilele, să ne înțelegem”.
Reprezentanta ONVPV a deschis, la eveniment, subiectul pieței de vin locale care se micșorează și a întrebat cum s-ar putea promova mai bine producătorii.

„Din punct de vedere HoReCa, vinul local se poate promova într-un singur mod și anume prin preț. Nu știu dacă sunteți familiarizați cu chestia aceasta, dar în restaurante prețul este și de cinci-șase ori mai mare decât cu cât se cumpără o sticlă de vin. Este ceva fantastic. (…) Bineînțeles că omul nu va alege să cumpere o sticlă de vin. Va alege un gin”, a declarat Ana Consulea, proprietar Zelateria, Zexe Braserie și Zelato.

Octavian Baltac, consultant din domeniile retail și HoReCa, a declarat și el că vinul „este extrem de scump în restaurante”, dar nu e vina producătorilor, ci este vorba despre „lăcomia cârciumarilor”. Oamenii preferă să cumpere de la supermarket, a adăugat Baltac.

Evenimentul de lansare al G4Food a fost organizat pe 26 martie și a fost susținut de Transavia, Auchan și Lăptăria cu caimac.

Filmare: Inquam Photos

Sursa foto: Facebook / Diana Pavelescu

Comentarii

  1. La mine nu tine indemnul asta . Eu am vazut efectiv cum e facut vinul cu pastile . Intr-o crama prahoveana cu ferma proprie .

    • Sunt uni care se nasc direct bogati si nu sunt interesati de prostii, dar are dreptate cu pretul vinului din carciumi…si la hoteluri este la fel. Am cumparat vin de la magazinul de langa hotel la un pret de 3 ori mai mic si l-am baut in camera de hotel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *