Cum poți găti usturoi la cuptor fără a folosi folie de aluminiu

usturoi la cuptor, reteta, folie de aluminiu, forma de briose Sursa foto: Wikimedia Commons

Usturoiul la cuptor poate fi preparat cu ajutorul unei forme pentru brioșe, în locul foliei de aluminiu care este recomandată de multe ori, transmite publicația Tasting Table.

Începeți prin a preîncălzi cuptorul și apoi pregătiți bulbii de usturoi îndepărtând pielițele exterioare libere și tăind aproximativ un sfert de centimetru din capătul superior. Scopul este de a expune cățeii pentru a încuraja o mai mare rumenire în timpul gătitului.

Odată gata, poziționați fiecare bulb în propria cupă din forma de brioșe, cu partea tăiată în sus, stropiți cu ulei de măsline pe suprafața tăiată și presărați sare și piper după gust. Uleiul va adăuga o aromă subtilă unică, încurajând în același timp caramelizarea. Acoperiți acum forma de brioșe care conține bulbii cu o alta de aceeași mărime. Dacă nu dețineți o a doua formă de brioșe, puteți improviza folosind o foaie de copt pe post de capac.

Apoi, băgați totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și lăsați aproximativ 30 de minute. Verificați progresul pentru a vă asigura că usturoiul nu se arde. Odată ce bulbii devin moi și capătă o nuanță frumoasă de maro auriu, sunt gata.

Serviți ca atare sau așteptați să se răcească și adăugați cățeii în sosurile preferate pe bază de usturoi, în tocănițe, supe sau chiar în piureul de cartofi.

Citește și: Usturoi murat picant – gustare care poate fi preparată în 5 minute

Sursa foto: Wikimedia Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *