Rețetele Juanitei: Cum faci șnițele fără ulei în cuptor. O modalitate simplă de a reduce grăsimile rele din mâncare

WhatsApp Image 2024-06-10 at 15.05.51

Mereu mă roagă ai mei să fac șnițele. Sunt printre mâncărurile noastre preferate și se și fac repede, dar încerc să mă feresc de prăjeli. Și atunci unica soluție rămâne să le coc la cuptor. Dar trebuie să aibă și gust de șnițele autentice, că altfel am reclamații.

Aici aveți rețeta câștigătoare: o lingură de ulei și gust de șnițel ca la mama acasă.

Am cumpărat două bucăți de piept de pui și l-am filetat în patru felii subțirele. Ca să fiu cinstită, am rugat-o pe vânzătoarea de la Polleria, (așa se numește în Spania magazinul unde găsești doar carne și preparate de pui și curcan, ouă, câteodată și carne de iepure) să mi-l fileteze ea. Dacă vreți să îl frăgeziți puțin poate fi ținut o oră în lapte. Îl scoatem din frigider cam cu o oră înainte de preparare, să ajungă la temperatura camerei.

Punem într-un vas făină, în altul pesmet. Uscăm pieptul de pui cu un șervețel, îl presărăm cu sare, piper, boia, condimente după gust și îl trecem prin făină și ulterior prin pesmet.

În tava mare de la cuptor așezăm o hârtie de copt pe care o ungem cu ulei de măsline, aliniem șnițelele unul lângă altul și pensulăm foarte puțin șnițelele cu o lingură de ulei (tot de măsline).

Băgăm tava 20 de minute în cuptor, 200 grade, sus-jos și la final schimbăm pe grill pentru 2-3 minute ca să se rumenească frumos.

Se servesc cu o garnitură sau se pun în sendvișul pentru pachețel. La mine dispar în 10 minute că toată lumea le ronțăie așa, calde.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *