Adriana Sohodoleanu, gastronom, și Cezar Ioan, fondator Vinul.ro, vorbesc, în cel mai recent episod al producției „Ce punem pe masă? Puțin din toate”, despre cartea „Economia comestibilă”, scrisă de Ha-Joon Chang, care răstoarnă multe teorii din domeniul alimentar.
Printre altele, autorul vorbește despre teoria care spune că în țările în care cresc fructe exotice, precum nuca de cocos sau mango, locuitori ar fi leneși. Chang susține că lucrurile nu stau așa, pentru că sărăcia nu este cauzată de geografie sau mentalitate, ci de lipsa productivității.
Producția „Ce punem pe masă? Puțin din toate” privește gastronomia holistic, ca biologie, artă și știință, de la combustibil la identitate, de la nostalgie la anxietate, de la deșertificarea Olteniei la apetența scăzută a generației Z pentru vin, de la politicile care decid ce mâncăm la globalizare și de la terroir și artizanal la AI și imprimante 3D.