Chef Cătălin Ivanof are o vastă experiența dobândită în bucătăriile din Toscana și a lansat pe piață un produs inovator: trufe de ciocolată cu urdă, o combinație neobișnuită, dar savuroasă, care aduce în prim-plan un ingredient tradițional românesc. „Gustul se îmbină perfect cu ciocolata și o pune în valoare”, a explicat el, pentru G4Food.
„Am vrut să facem și ceva românesc, să punem în valoare un produs românesc împreună cu ciocolată”, a declarat Ivanof, care conduce ciocolateria Synful, pentru G4Food.
Deși inițial clienții au fost ușor reticenți, gustul inovator al acestei combinații i-a cucerit rapid. „Au fost plăcut impresionați. Inițial, poate au fost un pic reticenți, dar după ce au gustat, au fost câștigați ca și gust”, a adăugat el.
Urda, un ingredient tradițional românesc, se dovedește a fi surprinzător de versatil în combinație cu ciocolata. „Ingredientul este tradițional românesc, ca să spun așa, dar gustul se îmbină perfect cu ciocolata, are un pic de cremozitate în plus. Nu este o brânză, ca să zic așa, foarte prezentă ca și gust – împrumută de obicei gustul celuilalt ingredient, în cazul nostru, ciocolata, și o pune în valoare”, a explicat chef-ul.
Cătălin Ivanof, cu o carieră de peste un deceniu în bucătăria italiană, inclusiv în restaurante premiate cu stele Michelin, a adus în România pasiunea pentru inovație culinară. Experiența sa acumulată în Toscana, faimoasă atât pentru vinuri, cât și pentru gastronomia sa, se reflectă acum în abordările sale creative.
Trufele de ciocolată cu urdă se vind, deocamdată, în restaurantul Synful, din zona Polonă din București, iar de anul viitor owner-ul locației plănuiește să deschidă și un magazin online.