Este un dulce, nu prea dulce, fără zahăr. Un chec, care de fapt nu e aluat și se prepară foarte repede și simplu. Merge minunat ca mic dejun lângă o ceașcă de ceai fierbinte sau o cafea, dar și ca gustare, desert sănătos, ori pachețel de luat la școală sau la birou.
Ingrediente pentru banana bread
-
Banane coapte: 2 bucăți
-
Ou: 1 bucată
-
Fulgi de ovăz: O cană și un sfert
-
Făină de migdale sau nucă de cocos rasă: O cană și un sfert
-
Praf de copt: Trei lingurițe
-
Scorțișoară măcinată: O linguriță (după gust)
-
Sare marină: O lingură
-
Extract de vanilie: O lingură
-
Lapte vegetal (fără zahăr adăugat): Jumătate de cană
- Făină: O cană
-
Alune de pădure sau nuci tăiate: Pentru decor, după gust
-
Fulgi ovăz pentru decor: Opțional.
Este o rețetă vegetariană.
Preparare banana bread
-
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o formă dreptunghiulară, îngustă și înaltă), tapetând-o cu hârtie de copt. Încălziți uleiul de cocos până se topește și lăsați-l deoparte până ajunge la temperatura camerei.
-
Într-un bol, puneți bananele decojite și zdrobiți-le cu ajutorul unei furculițe. Continuați adăugând oul, scorțișoara, vanilia, sarea, praful de copt și uleiul de cocos. Adăugați restul ingredientelor uscate (fulgii de ovăz, migdalele, făina) până se încorporează, fără a bate compoziția prea mult.
-
Turnați amestecul în forma tapetată, presărați deasupra fulgi de ovăz extra și câteva alune de pădure tocate. Coaceți timp de 40-45 de minute, verificând cu o scobitoare pentru a vedea dacă este coaptă în interior. Când este gata, va fi fermă și aurie deasupra.
-
Lăsați să se răcească înainte de a o tăia. Se păstrează timp de 3-4 zile într-un recipient cu capac sau poate fi chiar congelată în felii (le decongelăm direct în prăjitorul de pâine).

Foto: Dreamstime





