Curiozitate agri-food: Majoritatea migdalelor cultivate la nivel mondial ajung în laptele vegetal 5 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova: Mai mulți inculpați au prezentat dovezi de plată false, au fost trimiși în judecată/ Documentele prezentate atestau că o parte din producția agricolă a fermelor a fost vândută și s-au implementat, astfel, proiecte europene de sprijin pentru tinerii fermieri 5 iunie Redacția 0 comentarii
Cum faci un pesto de iarbă grasă? Tot ce nu știai despre Portulaca, pe care toți o iau drept buruiană, o elimină din grădină și o aruncă deși e plină de proprietăți 5 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Nu am fost mulţumit de modul în care sistemul bancar din România a finanţat fermierii în 2024 5 iunie Redacția 0 comentarii
A doua ediție a Festivalul Orezului de la Partoș, în amintirea primei orezării înființate pe teritoriul actual al României 5 iunie Ștefan Both 0 comentarii
Douăzeci de milioane de euro pentru exporturile UE către Ucraina/ Primul acord, în cadrul facilității UE de garanții pentru creditele de export către Ucraina, semnat de Agenția Daneză de Credite de Export și Fondul European de Investiții 5 iunie Redacția 0 comentarii
Apa potabilă, împărţită prioritar persoanelor vulnerabile din localităţile afectate de creşterea salinităţii în râul Târnava Mică/ Salinitatea, aproape similară celei din zilele precente 5 iunie Redacția 0 comentarii
Carne, mezeluri, brânzeturi şi peşte, ţinute la temperaturi nepotrivite – neregulile găsite de Protecția Consumatorului în magazine din județul Timiș. Amenzi de aproape 300.000 de lei 5 iunie Redacția 0 comentarii
Asociaţia patronală Spirits România: Creşterea accizei la alcool va duce la reducerea încasărilor la buget şi la proliferarea pieţei negre a băuturilor spirtoase 5 iunie Redacția 1 comentarii
Și-a otrăvit familia cu ciuperci/ Femeia acuzată de crimă ar fi cântărit doza letală pe cântarul de bucătărie 5 iunie Redacția 0 comentarii
15 brânzeturi care îi entuziasmează pe specialiști, bucătari și pe iubitorii celui mai gustos produs lactat 5 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Înghețată de lux marca Louis Vuitton în Italia, lansată în zona de litoral de la Forte dei Marmi, în Toscana, una dintre cele mai scumpe din Europa 5 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Festivalul Scrumbii de Rusalii, la Tulcea/ Ateliere de gastronomie, activități pentru copii, lansări de cărţi gastronomice, conferința “Sarmalele: ŞI româneşti!” 5 iunie Redacția 0 comentarii
Livratori de mâncare români în Norvegia, folosiți de rețelele de crimă organizată: „Sunt adesea persoane vulnerabile care ajung în țară și sunt exploatate” 5 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cel mai sever episod de grindină din acest an în județul Vrancea, care a afectat culturile agricole din zona Focsani-Odobești 5 iunie Redacția 0 comentarii
Hisense Cooking Show cu Chef Ștefan Popescu: spectacol culinar și tehnologie de top la deschiderea Altex Greenfield Tulcea 5 iunie Publicitate 0 comentarii
Curiozitate agri-food | Deși în lume există peste 10.000 de soiuri de mere, doar câteva ajung pe rafturile supermarketurilor 4 iunie Angela Sabău 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Ploaie cu grindină în Ilfov / Proprietarii de grădini și terenuri agricole se tem că legumele și fructele vor fi afectate 4 iunie Redacția 0 comentarii
Mammapack, start up-ul italian înființat în 2019 care mizează pe nostalgia italienilor rezidenți în străinătate și le trimite „pachetul de acasă”. Un posibil model inspirațional pentru românii împrăștiați prin Europa 4 iunie Redacția 0 comentarii
Peste 74.000 litri de apă potabilă de la Rezerva de Stat pentru localităţile aflate în stare de alertă din județul Mureș 4 iunie Redacția 0 comentarii
Sechestru în cazul unei firme care ar fi vândut ilegal aproape 8.000 de litri de alcool/ Măsurile asiguratorii dispuse sunt în valoare de aproximativ 340.000 de lei 4 iunie Redacția 0 comentarii
Doi cetățeni chinezi au fost acuzați de introducerea ilegală în SUA a unei ciuperci pe care autoritățile o descriu drept „agent patogen biologic periculos” / Ciuperca este responsabilă pentru pierderi economice de miliarde de dolari în fiecare an la nivel mondial 4 iunie G4Media.ro 0 comentarii
Buzău: Piața Artizanilor revine în weekend-ul 7–8 iunie, la Berca: Două zile de gastronomie locală, tradiții și turism autentic în Ținutul Buzăului 4 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Președintele Nicușor Dan, analogie pentru deficitul bugetar al României: „De ani de zile, noi plătim o pizza medie și mâncăm o pizza mare. Diferența asta trebuie să fie plătită de cineva” 4 iunie Redacția 0 comentarii
Atacuri repetate ale vulturilor la ferme zootehnice din Salamanca, Spania/ Păsările sunt flămânde și au devenit agresive, susțin fermierii 4 iunie Redacția 0 comentarii
Ai auzit de scorțonera sau „barba caprei”? Este o veche rădăcină comestibilă redescoperită, cu gust ușor amărui dar interesant și numeroase proprietăți 3 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 2183 vizualizări
Curiozitate agri-food: Oasele de pui sunt un indicator surprinzător al istoriei consumului de carne 3 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Supermarketuri amendate sau închise de Protecția Consumatorului în Galați și Prahova 3 iunie Redacția 0 comentarii
Companiile de apă din Cluj-Napoca, Turda şi Sibiu au fost solicitate să sprijine aprovizionarea cu apă potabilă a 16 localităţi din judeţul Mureş, în contextul stării de alertă generată de concentraţiile ridicate de sare din râul Târnava Mică 3 iunie Redacția 0 comentarii
Festivalul Plăcintelor din comuna clujeană Bobâlna ajunge la cea de-a treia ediție / Se va desfășura pe Platoul Răscoalei 3 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermierii ruşi i-au cerut lui Putin să îi ajute să faţă faţă unei invazii de antilope saiga/ Animalele au migrat din Kazahstan 3 iunie Redacția 0 comentarii
BBC a descoperit că pe TikTok se vând produse alimentare fără informațiile obligatorii prin lege privitoare la alergeni 3 iunie Redacția 0 comentarii
Mureş: Evacuări controlate din acumularea Bezid pentru reducerea salinităţii râului Târnava Mică / Populaţia din mai multe comune, avertizată că apa nu e potabilă 3 iunie Redacția 0 comentarii
„Festivalul Langoşului”, organizat în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală, în weekend-ul de Rusalii / „Vedeta festivalului va fi, desigur, langoşul pufos, crocant, umplut cu brânză, usturoi, smântână sau dulceţuri” 3 iunie Redacția 0 comentarii
O gelaterie din zona de graniță dintre Italia și Franța a introdus degustarea contra cost. Proprietarii cer 50 de eurocenti invocând faptul că „unii clienți profită” 3 iunie Redacția 0 comentarii 1029 vizualizări
Stații de autobuz cu gust de tuttifrutti la Craiova, unde primăria a decorat spațiile acoperite de așteptare cu fructe supradimensionate 3 iunie Redacția 0 comentarii
Mureş: Stare de alertă în 16 localităţi după creşterea salinităţii în Târnava Mică, în urma inundării Salinei Praid 3 iunie Redacția 0 comentarii
Tehnologia care salvează somonul: senzori și camere urmăresc călătoria sa pentru a salva specia/ „Nu poți lua decizii viitoare când nu știi exact dacă acțiunile tale sunt bune sau dăunătoare” 3 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Curiozități agri-food: Unele fructe continuă să se coacă și după ce au fost culese / Procesul se numește coacere climacterică 2 iunie Angela Sabău 0 comentarii
„Ajung în comă alcoolică la 11 ani” / Vârsta primei beții scade îngrijorător în rândul adolescenților, avertizează medicii din Italia 2 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Regatul Unit suspendă noile controale post-Brexit asupra produselor agroalimentare în așteptarea unui acord cu UE 2 iunie Redacția 0 comentarii
Cuvinte „delicioase”, dar greu de scris: provocările ortografice din lumea gastronomiei / Denumiri precum „Hors d’oeuvres” pot crea probleme la orice nivel de experiență 2 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Sprijin financiar prin PNS, pentru apicultori / Documentele necesare se depun la sediile APIA, până la 31 iulie 2 iunie Redacția 0 comentarii
Carbondoro, carbonara „de aur” de 70 de euro porția pe care o propune un restaurant de la Milano. În plus față de rețeta tradițională conține caviar, șofran și foițe de aur 2 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un laborator francez îşi propune să adapteze stridiile la un mediu de viață mai acid. „Acidificarea tinde să acţioneze ca o boală cronică” 2 iunie Redacția 0 comentarii
Cum speli corect și eficient vasele dacă nu ai mașină de spălat. Cinci reguli de aur 2 iunie Redacția 0 comentarii 4360 vizualizări
Rețelele sociale, acceleratori ai tulburărilor alimentare: „Nu sunt cauza, dar sunt picătura care poate umple paharul” 2 iunie G4Media.ro 0 comentarii
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital (Parteneriat) 2 iunie Viviana Anton 0 comentarii
De ce creierul percepe senzația de amar și de acru ca neplăcute? Cum percepe limba cele 4+1 gusturi. Există zone mai receptive la fiecare dintre ele? 1 iunie Redacția 0 comentarii