Cuburi de gheaţă contaminate, descoperite de ANPC, într-un restaurant dintr-un mall din București / „Rețelele prin care circulă apa nu au fost igienizate” 25 februarie Redacția 0 comentarii
Istoria cartofului: Cum și când a ajuns în România / Foametea i-a convins pe oameni că este un aliment valoros, deși multă vreme a fost considerat un aliment otrăvitor 25 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO | Franța stabilește un nou record mondial: Aproape 2.200 de kilograme de brânză fondue, pregătite într-un sat aflat în apropiere de granița cu Elveția 25 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Războiul antic al aluaturilor din sudul Italiei: Napoli vs Roma. Care sunt diferențele dintre pizza și pinsa 25 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ceva dulce. Cheesecake tiramisù, fără cuptor. Un desert rapid și rafinat, o sinteză între un cheesecake american și un tiramisù italian 25 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii
Starbucks lansează AI Brew: Cafeaua personalizată cu ajutorul inteligenței artificială / Noua tehnologie utilizează datele istorice ale comenzilor și le corelează cu tendințele de consum în timp real 25 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Programul Tomata și programul Usturoiul vor suferi modificări la condițiile de finanțate, anunță ministrul Agriculturii 25 februarie Redacția 0 comentarii
REPORTAJ VIDEO | Brutarul cu doctorat, Gheorghe Muscalu: „Nu folosesc drojdia comună, pe care o găsim în magazine. Am o drojdie adusă din SUA și care are o vechime de 300 de ani. Am oferit și unor brutării mari, industriale, din România. Cred că de atunci, milioane de tone de pâine au fost obținute cu maia adusă de mine din Statele Unite, într-un recipient de 40 de grame” 25 februarie Filip Constantin 1 comentarii
Clubul Manchester United închide cantina de pe Old Trafford și oferă ca alternativă supe și fructe, în cadrul unor măsuri de austeritate care să reducă datoriile de sute de milioane de lire sterline 25 februarie Redacția 0 comentarii
Bucătării mizerabile, alimente incorect depozitate și suplimente alimentare expirate, printre neregulile rezultate în urma controalelor ANPC în 250 de azile 25 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | În ce a investit fermiera Iris Roșculeț premiul câștigat, în valoare de 6.000 dolari! „Poți să reușești pe cont propriu, numai să fii deschis către a învăța și a aplica”, spune ea 25 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mămăligă versus polenta, viziunea unui ceh care ne-a vizitat în 1856 / Războiul culinar fără câștigător 24 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Amenzi de 485.000 lei aplicate de ANPC la unităţi de alimentaţie publică din incinta spitalelor şi la chioşcuri din apropierea acestora 24 februarie Redacția 0 comentarii
„Oradea donează o pâine” – un proiect care ajunge la a douăzeci și șaptea ediție – se va desfășura pe 26 februarie 24 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood 24 februarie / Şofranul otrăvitor este o plantă foarte ușor de confundat cu șofranul comestibil / Conține un alcaloid puternic care poate induce moartea chiar și în cantități mici 24 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Alba: Distrugeri de peste 1,3 milioane de lei în 2024, în urma grindinei şi a inundaţiilor/ Pagubele cauzate de seceta pedologică au fost constatate în 12 localități, însumând peste 400 ha teren agricol 24 februarie Redacția 0 comentarii
ANPC, răspuns pentru MS care afirmase că acțiunile de control din spitale nu se pot desfășura în afara cadrului legal: Nu există niciun temei pentru a considera că operatorii de stat nu trebuie să respecte aceleași norme ca operatorii privați 24 februarie Redacția 0 comentarii
Vrancea: Dosar penal după ce doi comisari ai Protecţiei Consumatorilor ar fi fost sechestraţi în spitalul Adjud 24 februarie Redacția 0 comentarii
Cum foloseam trufele în mâncăruri pe timpuri / În 1840, un belgian le introducea într-un meniu de hotel din București 24 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Papanașii moldovenești, printre deserturile preferate ale turiștilor internaționali. Apar într-un clasament al unui ziar britanic, alături de pasteis de nata portughezi sau înghețata italiană 24 februarie Redacția 0 comentarii
Sector 6: Banca de Alimente a început să livreze mâncare caldă pentru elevii de la „Şcoala după şcoală” 24 februarie Redacția 0 comentarii
Un tramvai numit dorință, un altul numit marketing. Un food truck promoțional pe șine, o nouă idee de promovare, la Milano 24 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Toxiinfecții alimentare puse în legătură cu apa folosită pentru spălarea fructelor, legumelor și ierburilor aromatice în unități de procesare și ambalare / Recomandări EFSA 24 februarie Filip Constantin 0 comentarii
Bihor: ABA Crişuri desfăşoară lucrări pentru îmbunătăţirea retenţiei de apă în sectoarele vulnerabile la secetă 24 februarie Redacția 0 comentarii
Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria cer Comisiei Europene să reintroducă cotele la produse agricole ucrainene/ Solicitarea a apărut în condițiile desfășurării, începând de luni, la Bruxelles, a Consiliului Agrifish 24 februarie Redacția 0 comentarii
Succesul friteuzelor cu aer cald a dat naștere unei adevărate nișe de piață, care continuă să se extindă. Au fost adoptate și de italieni pentru că sunt compatibile cu rețetele tradiționale 24 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
ANSVSA, despre toxiinfecţia alimentară din Harghita: Şi angajaţii restaurantului se simt rău/ Inspectorii au prelevat probe de ouă, maioneză şi peşte şi au extins controalele la trei unităţi furnizoare de materie primă 24 februarie Redacția 0 comentarii
Câtă carne roșie putem consuma fără riscuri pentru sănătate? Explicațiile și recomandările unei nutriționiste din Italia 24 februarie Redacția 1 comentarii
Prioritățile României la Copa&Cogeca: Suport pentru agricultura durabilă și combaterea practicilor comerciale neloiale 24 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Costa Express își extinde oferta de băuturi: automatele de cafea vor oferi și ceaiul perfect/ Acesta va fi preparat în rețeaua sa, de peste 7.000 de aparate de autoservire 24 februarie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
ANPC a luat în vizor blocurile alimentare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti / Au descoperit alimente expirate, frigidere murdare şi porţii de mâncare mult mai mici decât ar fi trebuit 23 februarie Redacția 0 comentarii
Zece lucruri surprinzătoare despre Aldi / Fondatorii rețelei de magazine aveau o strategie clară care i-a ajutat să mențină prețurile scăzute / Compania a fost divizată din cauza țigărilor 23 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Cuptorul electric, sau cu gaz / Care este mai eficient, mai sănătos sau mai ieftin / Avantaje și dezavantaje ale gătitului în cele două variante de cuptor 23 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Liniuțe de cocaină, în „meniul” unui restaurant italian / Câinele polițist Barak a depistat depozitul de droguri al chefului: cocaină, ecstasy și hașiș / Bucătarul a fost arestat 23 februarie Redacția 0 comentarii
Cât de des ar trebui să speli prosoapele de bucătărie / Experții menționează și cum să faci asta cât mai eficient 23 februarie Angela Sabău 0 comentarii
Degustarea cârnaţilor bănăţeni de la Jimbolia – Worschtkoschtprob / Evenimentul are o istorie ce datează din anii ’70 și este un prilej de reîntâlnire a şvabilor plecaţi în Germania 23 februarie Redacția 0 comentarii
Ministrul Agriculturii, optimist în ceea ce privește sfârșitul a patru ani de secetă: „A nins exact în zonele unde am avut probleme cu deficitul de apă” / Fenomenele meteo au produs pierderi în sectorul vegetal de peste 2.5 miliarde de euro în 2024 23 februarie Redacția 0 comentarii
Cafeaua Americano – un omagiu adus simplității / De ce se numește astfel și cum se prepară, explică specialiștii în cafea 23 februarie Redacția 0 comentarii
Viziunea UE pentru sectorul agricol și alimentar sustenabil până în 2040 / Inițiativa este relevantă pentru producătorii din industria alimentară și a băuturilor 23 februarie Redacția 0 comentarii
Mic dejun rafinat pentru o zi de duminică: Oeufs cocotte / Adaugă somon afumat și cremă de trufe pentru a transforma această rețetă într-o experiență culinară sofisticată 23 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Să bei o cafea printre flori și plante sau să asortezi consumația cu un play list, sau mai multe. Noile tendințe HoReCa la New York 22 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cum desfaci cuptorul pentru a-l curăța rapid și ușor/ Nu mai trebuie să stai aplecat, ci vei curăța majoritatea componentelor în chiuvetă 22 februarie Redacția 1 comentarii
Burse de până la 1500 de lei pentru studenții ieșeni care lucrează la cantina universității / ”Cu banii câștigați la cantină îmi asigur un trai decent în campus” 22 februarie Redacția 1 comentarii
Noul model de robot Thermomix și în ce fel e diferit de modelele anterioare/ Cum ne simplifică munca în bucătărie un astfel de aparat 22 februarie Redacția 0 comentarii
UE obligă restaurantele și brandurile de modă să își reducă deșeurile / Statele membre vor trebui să reducă risipa alimentară cu 10% în sectorul procesării și producției până în 2030 22 februarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | O capră blocată la etajul cinci, la Madrid, a fost salvată de pompieri 22 februarie Redacția 0 comentarii
În acest weekend, produse tradiționale la Târgul de Dragobete de la Muzeul Satului din București/ Cozonac, plăcinte și turtă dulce, pe alese 22 februarie Redacția 0 comentarii
Pe fondul crizei de ouă în SUA, Turcia a început să exporte aproximativ 15.000 de tone de ouă/ Prețurile au crescut vertiginos și s-a ajuns chiar la raționalizare în magazine 22 februarie Redacția 0 comentarii
Sortiment de brânză, retras de la comercializare de Mega Image, având în vedere suspiciunea de prezenţă a E. Coli 22 februarie Redacția 0 comentarii