Statele Unite ale Americii își sărbătoresc independența pe 4 Iulie, iar în fiecare an au loc parade, artificii, festivaluri și, bineînțeles – cel mai bun mod de a marca încă un an ca națiune suverană – un grătar! Iată, potrivit weber.com, ce preferă ei pentru un meniu de barbeque (BBQ) de 4 iulie, care să înceapă sărbătoarea cu un adevărat „boom”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Hot Dog de 4 iulie: în stil New York sau în stil Chicago?
Singurul lucru la fel de american ca plăcinta cu mere este un hot dog la grătar! 4 iulie este cea mai importantă sărbătoare dedicată hot dog-ilor. Se estimează americanii vor consuma, circa 150 de milioane de hot dog la grătarele din toată țara. Toppingurile pentru hot dog diferă în funcție de regiune – iar dezbaterea despre care sunt cei mai buni este una intensă!
Hot dog-ii în stil New York sunt simpli, acoperiți cu muștar iute brun, și pot fi și cu varză murată sau cu ceapă sotată în pastă de roșii.
Pe de altă parte, hot dog-ii în stil Chicago sunt faimoși pentru varietatea lor de toppinguri, care includ roșii proaspete, un castravete murat întreg, ardei iuți, ceapă dulce și un sos de murături de un verde intens (nu pune ketchup pe hot dog-ul unui locuitor din Chicago – nimic nu-i enervează mai tare!). Când faci hot dog-uri la grătar, îți recomandăm să creezi un „bar de toppinguri” cu o gamă variată de condimente, ca toată lumea să fie mulțumită!
Burgerul, vedeta grătarului de 4 Iulie
O altă alegere populară pentru un BBQ american clasic de Ziua Independenței este un burger tradițional. Specialiștii în gastronomie recomandă un amestec de carne cu 80% conținut slab, combinând piept de vită și mușchi de vită pentru a face burgerii. Grosimea ideală a unui burger este de aproximativ 2 cm, asezonat simplu cu sare și piper proaspăt măcinat. Apoi îl pui pe grătar și te bucuri de magie.

Fripturile și coastele sfârâie pe grătarele americanilor, de 4 Iulie
În general, americanii își impresionează invitații la grătar cu o selecție de fripturi și coaste pe grătar. Acestea pot fi servite ca aperitiv, mai devreme în timpul zilei, sau ca fel principal – oricum ar fi, nu poți da greș.
Pulpele și aripioarele de pui, în meniul de 4 Iulie
Puiul pe grătar poate fi gătit în atâtea feluri încât posibilitățile sunt nelimitate și delicioase, deci nu poate lipsi din meniul de 4 Iulie. Poți prepara pui pe doză de bere, pui la rotisor sau poți fi creativ cu frigărui de pui. Apoi mai sunt și clasicele pulpe și aripioare, perfecte pentru completarea meniului de 4 iulie!
Garnituri pentru grătarul de 4 iulie
Câteva dintre cele mai gustoase garnituri pentru un grătar tradițional de Ziua Independenței includ porumb dulce proaspăt fiert sau la grătar, ciuperci Portabella și dovlecei la grătar, salată de varză, salată de cartofi făcută în casă și, bineînțeles, fasole coaptă în stil BBQ.