VIDEO | Ce „calități” trebuie să aibă cartoful pentru a fi folosit în restaurant / „Căutăm acei cartofi din care să poată fi tăiate segmentele acelea lungi, consistente, cu gust bun și care să reziste la prăjire”

cartofi prajiti, Harghita, societate ungureasca artofi congelați Harghita societatea de depozitare extinderea capacitatii Sursa foto: Pixabay/matthiasboeckel

Anul acesta a fost un an bun pentru recolta de cartof, spune Bogdan Cheța, Supply Chain Director la Sphera Franchise Group, în cadrul podcastului „Agricultura în schimbare”, o producție G4Food.


„Premisele la cartof sunt foarte bune. Numărul de cartofi folosiți ca și sămânță a fost anul trecut foarte bun. S-au găsit metode de a echilibra pe acele varietăți de cartofi pe care noi le folosim în restaurante, pentru că nu orice cartof este susceptibil pentru a fi folosit în restaurant.

Căutăm acei cartofi din care să poată fi tăiate segmentele acelea lungi, consistente, cu gust bun și care să reziste la prăjire nu doar imediat în restaurant, ci și pentru a putea fi serviți mai departe consumatorilor, prin delivery.

O bună parte din business-ul nostru este și prin aceste livrări acasă și la clienți. Și atunci când te uiți la calitatea cartofului te gândești și la cel pe care îl primești acum și la cum se va comporta cartoful când îl primești acasă, peste 20 minute. Anul acesta, din ce văd și avem semnale în zona de agricultură, se anunță foarte bun. Sperăm să avem o poză mai optimistă decât cele ale precedenților 3-4 ani”, a declarant Bogdan Cheța, la „Agricultura în schimbare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *