Sandviș cu salată, bogată în proteine, dar… fără carne / Această salată delicioasă, de vară, este benefică pentru digestie și se prepară în doar 20 de minute

Sandvis cu salata fara pui delicios si usor de preparat Sursa foto: Pexels

Această salată preparată cu năut, este, potrivit eatingwell.com, o alternativă delicioasă, pe bază de plante, la clasica salată de pui. În plus, se prepare rapid, în doar 20 de minute. Zdrobirea năutului oferă o textură cremoasă care se combină perfect cu iaurtul grecesc, țelina, nucile pecan și strugurii, pentru un gust savuros și o textură crocantă. Servește-o pe pâine integrală prăjită, într-o lipie, obținând astfel un sandviș cu salată, bogat în proteine, dar fără carne.

Ponturi pentru a obține cu sandviș perfect

  • Folosește năut din conservă fără sare adăugată pentru a controla aportul de sodiu. Sau fierbe-l acasă fără sare – ai nevoie de 1½ căni de năut gătit.
  • Vrei altă verdeață proaspătă? Busuiocul, pătrunjelul, cepșoara sau coriandrul pot înlocui mărarul.
  • Ne place cremozitatea iaurtului grecesc integral, dar pentru mai puține grăsimi saturate, poți alege o variantă cu un conținut redus de grăsimi sau fără grăsimi.

Informații nutriționale despre sandvișul cu salată și fără pui

  • Năutul este o sursă excelentă de proteine vegetale și înlocuiește foarte bine carnea. Proteinele și fibrele sale oferă sațietate și susțin digestia.
  • Iaurtul grecesc adaugă proteine și calciu – bune pentru masa musculară și sănătatea oaselor. De asemenea, conține probiotice benefice pentru digestie și imunitate.
  • Pâinea integrală este o alegere mai bogată în fibre și proteine decât pâinea albă, deoarece conține întreaga cereală.

Ingrediente pentru sandvișul cu salată  și fără pui

  • 1 conservă (aprox. 440 g) de năut fără sare adăugată, clătit (circa 1½ căni)
  • 6 linguri de iaurt grecesc integral, simplu
  • ⅓ cană merişoare uscate, fără zahăr
  • 1 tulpină mică de țelină, tocată fin (aprox. ¼ cană)
  • ¼ cană nuci pecan prăjite, tocate fin
  • ¼ cană struguri roșii fără sâmburi, tăiați în sferturi
  • 2 linguri maioneză
  • 1½ linguri cepșoară proaspătă, feliată
  • 1 lingură mărar proaspăt, tocat
  • 1½ lingurițe muștar
  • 1½ lingurițe oțet de orez
  • ¼ linguriță sare
  • ⅛ linguriță piper măcinat
  • 4 frunze de salată verde
  • 8 felii de pâine integrală, prăjită

Modul de preparare al sandvișului cu salată și fără pui

  • Cu o furculiță sau zdrobitor de cartofi, pasează năutul într-un bol mare până când majoritatea boabelor sunt zdrobite, dar mai rămân câteva întregi.
  • Adaugă iaurtul, merişoarele, țelina, nucile pecan, strugurii, maioneza, cepșoara, mărarul, muștarul, oțetul, sarea și piperul. Amestecă până la omogenizare.
  • Împarte salata de năut pe 4 felii de pâine prăjită. Adaugă câte o frunză de salată și acoperă cu celelalte felii de pâine.
  • Pentru pregătire în avans, păstrează umplutura (pasul 1) într-un recipient închis ermetic, la frigider, până la 3 zile.

Sfaturi utile

  • Zdrobirea năutului ajută la textura cremoasă, dar poți lăsa mai multe boabe întregi dacă preferi.
  • Poți încerca, în loc de năut, fasole albă sau linte pentru o variantă diferită.
  • Ce mai pot adăuga în această salată fără pui? – Castraveți tocați, semințe de floarea-soarelui, morcov ras sau avocado sunt opțiuni bune.

Valori nutriționale per porție

  • Calorii: 429
  • Grăsimi: 15 g
  • Carbohidrați: 59 g
  • Proteine: 16 g

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *