Dacă mâncăm aceste alimente putem avea un somn mai bun

alimente, somn, serotonina, dieta

Există câteva elemente de bază pentru un somn bun – mergi la culcare și trezește-te la aceeași oră în fiecare zi, evită ecranele cu cel puțin o oră înainte de culcare și păstrează-ți dormitorul răcoros. Cu toate acestea, organizația Consumer Reports spune că există un remediu pentru somn pe care s-ar putea să-l fi trecut cu vederea, iar acesta este să mănânci alimentele potrivite.

Unul din trei adulți nu doarme suficient. Există mai multe dovezi care indică faptul că un somn mai bun poate proveni dintr-o dietă mai bună.

Studiile par să indice o dietă cu un indice glicemic mai scăzut, una care este săracă în grăsimi saturate, zaharuri adăugate și bogată în fibre.

Există dovezi că dietele pe bază de plante, cum ar fi dieta mediteraneană, pot îmbunătăți somnul într-o varietate de moduri.

Ce ar trebui să mănânc?

Pe scurt: mai multe fructe, legume, leguminoase, cereale integrale și grăsimi sănătoase din alimente precum avocado și nuci.

Un consum mai mare de fructe și legume înseamnă un aport mai mare de compuși antioxidanți benefici numiți polifenoli — care pot reduce inflamația, îmbunătăți sănătatea inimii și vă pot ajuta corpul să se relaxeze.

Fibrele sunt, de asemenea, importante pentru a dormi bine. Pe lângă faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, fibrele contribuie și la un microbiom intestinal sănătos, despre care se crede că ajută la reglarea ritmurilor circadiene de somn. În ceea ce privește intestinul, acesta este implicat în producerea serotoninei, care promovează o stare de spirit mai bună și contribuie la reglarea somnului.

Veți vedea uneori studii senzaționale despre anumite alimente miraculoase care vă pot ajuta să dormiți mai bine. Chiar și așa, este înțelept să nu te concentrezi pe alimente individuale, potrivit specialiștilor. Cea mai bună strategie este să te gândești, în ansamblu, la îmbunătățirea dietei, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru somn.

Pe lângă suspecții obișnuiți, cum ar fi alcoolul și cofeina, alimente precum carnea roșie, dulciurile și carbohidrații rafinați pot împiedica un somn bun.

Sursa foto: Pixabay/Claudio_Scott

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *