Primăvara este anotimpul renașterii, dar pentru mulți dintre noi, vine și cu astenie, oboseală și lipsă de energie. Parcă, deși ne-am dorit să vină primăvara cât mai repede, ne este greu să ne adaptăm la această schimbare. Schimbările de temperatură, zilele înnorate și ploioase, zilele mai lungi și trecerea de la alimentația grea de iarnă la una mai ușoară pot afecta metabolismul. Durează până să îți faci noi obiceiuri și, firește, că ne este greu să renunțăm rapid la ele.
Iată care sunt alimentele care susțin organismul pentru a avea mai multă energie și vitalitate primăvara!
Primăvara este momentul perfect pentru a integra în dietă alimente care stimulează arderea caloriilor și îmbunătățesc digestia. Este momentul perfect pentru a consuma mai multe crudități, pentru a găti mai puțin și a petrece mai mult timp în natură.
Legume verzi – Leurda, ceapa verde, spanacul, urzicile și sparanghelul sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru metabolism.
Cereale integrale – Orezul brun, quinoa, ovăzul și hrișca oferă energie de durată și susțin tranzitul intestinal.
Proteine de calitate – Peștele, ouăle, carnea slabă și leguminoasele ajută la menținerea masei musculare și stimulează metabolismul, oferind totodată nutrienți care dau sațietate chiar și în cantități mici.
Grăsimi sănătoase – Avocado, nucile, semințele de in și uleiul de măsline extravirgin sunt esențiale pentru producerea de energie, au rol antiinflamator, dau gust bun în orice mâncare sunt adăugate și pot fi ușor luate cu noi la plimbare.
Condimente care activează metabolismul – Ghimbirul, turmericul, piperul cayenne și scorțișoara ajută la arderea grăsimilor. Consumați-le ca atare în mâncare sau în limonade.
