Chiar este nevoie să bei două sticle de apă pentru fiecare ceașcă de cafea? Răspunsul experților în nutriție te va surprinde

Cafea de specialitate

Consumul moderat de cafea și creșterea aportului de apă – o sticlă înainte și una după – pot ajuta la combaterea stării de oboseală, notează publicația Indian Express.

Te-ai simțit vreodată lipsit de energie după ce ai băut cafeaua de dimineață? Nu ești singurul. Este normal să resimți deshidratare după consumul de cofeină. Recent, creatoarea de conținut digital Deepsikha Jain a împărtășit pe rețelele sociale ideea conform căreia cafeaua poate contribui la deshidratare pe termen lung, iar cea mai bună metodă de a contracara acest efect ar fi consumul a două sticle de apă pentru fiecare ceașcă de cafea.

Cafeaua este foarte benefică pentru sănătate, dar te va deshidrata destul de mult, așa că asigură-te că bei apă înainte sau după cafea pentru a menține nivelul optim de hidratare”, a scris aceasta în descrierea unei postări pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Deepsikha Jain (@fries.to.fit)

Dar cât de corectă este această afirmație. Iată ce spun specialiștii în domeniul sănătății.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


„Cofeina trebuie consumată cu moderație și combinată cu alte băuturi hidratante, care oferă și antioxidanți”

Edwina Raj, șefa departamentului de nutriție clinică și dietetică de la Spitalul Aster CMI din Bengaluru, explică faptul că un consum excesiv de cofeină acționează ca un diuretic, determinând corpul să piardă apă și ducând la deshidratare. „Cofeina trebuie consumată cu moderație și combinată cu alte băuturi hidratante, care oferă și antioxidanți”, a declarat aceasta. Printre opțiunile recomandate se numără apa infuzată cu fructe, smoothie-urile de fructe, supele de legume și laptele bătut.

Archana S, nutriționist senior la Spitalul Aster Whitefield din Bengaluru, confirmă efectele diuretice ale cofeinei și impactul acestora asupra deshidratării, ceea ce poate contribui la oboseală. „Consumul de cafea cu zahăr adăugat poate duce și la creșteri și scăderi bruște ale glicemiei, ceea ce provoacă somnolență. Persoanele care consumă cafea în mod regulat pot dezvolta o toleranță la efectele acesteia, ajungând să se simtă obosite chiar și după consum”, a explicat ea.

Potrivit acesteia, moderarea consumului de cafea și hidratarea corespunzătoare, prin consumul a două sticle de apă – una înainte și una după cafea – pot ajuta la prevenirea efectelor de deshidratare și oboseală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *