Friptura în pungă este ideală pentru începători într-ale gătitului, dar este utilă și oricui vrea să fie 100% sigur că friptura se va face repede și va fi super suculentă. Procedura este perfectă pentru orice fel de carne, timpul de gătire diferă de la caz la caz.
Ingrediente

Carne de porc (ceafă, tăiată în felii mai groase)
Pentru marinat carnea:
Ulei de măsline
Sare
Piper
Condimente, vin (opțional)
Preparare
Se marinează carnea pentru câteva ore, ideal 24-48, vezi aici mai multe detalii. Ungem carnea cu ingredientele pentru marinat, o băgăm în pungă și o lăsăm în frigider.
Înainte de preparare, carnea se scoate din frigider cu 1-2 ore înainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Se pune punga cu carne într-o tigaie potrivită pentru cuptor. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade C. Se introduce tava cu carne și se lasă o oră și jumătate. Această temperatură și numărul de minute sunt ideale pentru carnea de porc (felii de ceafă). Pentru alte tipuri de carne, timpul de gătire și temperatura vor diferi.
Nu mă judecață vă rog pentru tava jupuită în care am pus carnea, e o tavă foarte bună, care nu lipește și se spală extren de ușor, iar în plus a fost a mamei mele, așa că nu mă îndur să o înlocuiesc.
După ce am scos carnea, tăiem cu grijă punga (atenție la abur, căci arde foarte tare!). Apoi vom pune carnea și zeamă într-o tavă și mai băgăm încă 10 minute la cuptor la 200 de grade C, căldură sus-jos, pentru a se rumeni frumos carnea.
Am obținut o friptură fragedă, care se rupe cu furculița, suculentă, numai bună să fie servită cu un piure sau niște cartofi prăjiți alături. Nu uitați nici de salată sau murături.
Poftă bună!
si plasticul ala ce se mai topeste in gura…. de aia avem creierul plin de plastic!
Rămâne și marinada în punga și sangele care se mai scurge între timp?