Ceaiurile sunt deja de luni bune aliatul nostru în lupta cu răcelile și gripele care ne afectează în perioada rece a anului. Ceaiurile ne revigorează, ne încălzesc, ne ridică starea de spirit oricare ar fi planta din care le preparăm. Dar există și ceaiuri care ne susțin sistemul imunitar și ne ajută să depășim mai rapid boala sau să ne ferim de ea, în cazul în care facem o cură preventivă.
Ghimbir și lămâie – ceaiul perfect pentru întărirea imunității organismului
Ceaiul se prepară din doar două ingrediente, trei dacă doriți să îl și îndulciți. Este vorba despre rădăcină proaspătă de ghimbir și lămâie. Ambele trebuie bine spălate, gjimbirul curățat de coajă. Este preferabil ca cele două ingrediente să fie bio, astfel nu vom introduce în corp ingrediente chimice potențial dăunătoare.
Se taie câteva feliuțe de ghimbir (2-3) și se pun în cană. În aceeași cană se adăugă și 2-3 feliuțe subțiri de lămâie. Adăugăm apă încălzită până în apropierea punctului de fierbere. Știm că apa este destul de caldă când începe să elibereze bule către suprafață, dar nu dă în clocot.
Punem o farfurioară sau un capac peste ceai și îl lăsăm să infuzeze 8-10 minute. Scoatem apoi bucățile de ghi,bir și lămâie și, dacă dorim un gust dulce, adăugăm o linguriță de miere naturală, de tei, de exemplu.
Ceaiul n trebuie băut prea fierbinte, ci atât cât să fie cald, dar să nu ne afecteze sistemul digestiv. Acest ceai poate fi consumat pe toată durata iernii, preventiv sau de trei ori pe zi, în cazul în care deja luptăm cu o viroză, răceală, gripă.
Citiți și 7 ceaiuri pentru a stimula sanatatea plămânilor