Semințele de dovleac vă pot ajuta să pierdeți în greutate?/ Bogate în proteine și fibre, ele vă pot ajuta să slăbiți, dacă le consumați cu moderație

seminte de dovleac semintele de dovleac pot ajuta la slabit slabit seminte de dovleac in dieta dovleac fibre Sursa foto: Pexels

Semințele de dovleac, care pot fi savurate cu sau fără coaja lor albă, sunt un aliment gustos și bogat în nutrienți.

Cercetările arată, potrivit healthline.com, că acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea sănătății inimii și chiar reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.

Fibrele din semințele de dovleac pot ajuta la pierderea în greutate

Mulți oameni se întreabă, însă, dacă semințele de dovleac pot ajuta și la pierderea în greutate.

Semințele de dovleac sunt bogate în nutrienți cunoscuți pentru a sprijini pierderea în greutate, cum ar fi fibrele, proteinele și acizii grași nesaturați.

Un studiu, care a durat 6 luni, și a fost efectuat pe 345 de adulți, care au primit o dietă slab calorică, a examinat efectele asupra pierderii în greutate. S-a constatat că aportul de fibre a promovat sprijinit pierderea în greutate, independent de calorii sau de orice alt nutrient.

Fibrele ajută la creșterea senzației de sațietate, prevenind supraalimentarea între mese, care altfel ar putea împiedica pierderea în greutatea sau ar duce chiar la acumularea de kilograme în plus.

Recomandările minime de fibre pentru adulți, în vederea susținerii sănătății generate și a menținerii greutății corporale, sunt de 19-38 de grame pe zi.

O porție de 1/2 cană (72 de grame) de semințe de dovleac decojite oferă 5 grame de fibre, în timp ce o porție de 1/2 cană (23 de grame) cu coji furnizează 1,5 grame.

De asemenea, se știe că proteinele joacă un rol de susținere în pierderea în greutate, ajutând la îmbunătățirea apetitului, la prevenirea supraalimentării și la promovarea senzației de sațietate.

O porție de 1/2 cană (72 de grame) de semințe de dovleac fără coajă furnizează 21 de grame de proteine, iar o porție de 1/2 cană (23 de grame) de semințe cu cojile lor furnizează 7 grame.

Moderația este cheia consumului de semințe de dovleac

În timp ce semințele de dovleac sunt o gustare nutritivă, bogată în fibre, care poate ajuta la susținerea scăderii în greutate, este important să ne amintim că moderația este esențială, atunci când vine vorba de aportul alimentar, indiferent de cee ace mâncăm.

Ca și alte oleaginoase, și semințele de dovleac sunt dense energetic, ceea ce înseamnă că ele conțin un număr substanțial de calorii și grăsimi într-o porție mică.

De exemplu, 1/2 cană/cup (72 de grame) de semințe de dovleac cu coaja îndepărtată conține aproximativ 415 de calorii și 35 de grame de grăsime.

Dacă ar fi să mănânci 1/2 cană/cup (23 de grame) de semințe de dovleac cu coaja lor intactă, ai primi aproximativ 130 de calorii și 11 grame de grăsime.

Când vine vorba de asta, asigurați-vă că, în funcție de numărul de calorii pe care v-ați propus să-l consumați, zilnic, mâncați o cantitate rezonabilă de semințe de dovleac, astfel încât, totuși, să reușiți să slăbiți.

În timp ce unii oameni ar putea să introducă 1/2 cană/cup (72 de grame) de semințe de dovleac decojite în dieta lor, alții ar putea avea nevoie să se limiteze la o porție mai mică.

Pentru a minimiza caloriile adăugate și sodiul, alegeți semințele de dovleac crude, nesărate, cu sau fără coajă, pentru a completa cel mai bine o dietă sănătoasă de slăbit.

Cum să adaugi semințele de dovleac în dietă

Semințele de dovleac pot fi savurate atât cu, cât și fără coajă. Semințele de dovleac fără coajă sunt adesea numite pepita și pot fi identificate după aspectul lor mai mic, verde.

Semințele de dovleac pot fi savurate în mai multe moduri, cum ar fi:

  • crude sau într-un amestec cu alte tipuri de semințe
  • adăugate în salate sau vafe
  • la copt, în brioșe sau deasupra pâinii
  • amestecate cu iaurt și fulgi de ovăz
  • amestecate în smoothie-uri
  • amestecate în preparate calde, cu tăiței sau peste cartofi prăjiți
  • peste pâine prăjită cu avocado
  • amestecate într-un robot de bucătărie cu drojdie nutritivă, pesmet și condimente pentru a face brânză vegană „parmezan”

Rețineți că semințele de dovleac conțin acid fitic, care poate inhiba absorbția altor vitamine și minerale.

Dacă mâncați în mod regulat semințe de dovleac, luați în considerare să le prăjiți sau să le înmuiați, pentru a le reduce conținutul de acid fitic și fitați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *