Summit-ul G7 pentru Agricultură și Pescuit, în desfășurare în Italia/”În ultimii ani, numărul tinerilor care intră în sectorul agricol este în scădere constantă. Vârsta medie a agricultorilor este mai mare de 55 de ani”, Francesco Lollobrigida, ministrul italian al Agriculturii

Italia, summit-ul G7, tineri, agricultura foto: pexels.com/@Vlada Karpovich

Summit-ul G7 pentru Agricultură și Pescuit este în desfășurare în Italia, în Siracusa, capitala Siciliei. La lucrări ( 26 – 28 septembrie ) participă și lideri ai mai multor țări africane.

Reuniunea a început oficial la Castelul Maniace din Siracusa, cu o strângere de mână între miniștrii prezenți la eveniment. 

Ministrul italian al Agriculturii, Suveranității Alimentare și Pădurilor, Francesco Lollobrigida, a declarat în deschiderea evenimentului: 

„Agricultura este profund înrădăcinată în istoria și cultura țării mele. Cu toate acestea, în ultimii ani, numărul tinerilor care intră în sectorul agricol este în scădere constantă. Vârsta medie a agricultorilor este mai mare de 55 de ani.

Tinerii se confruntă adesea cu bariere semnificative la intrarea în sectorul agricol, cum ar fi accesul limitat la terenuri, costuri mari de pornire și lipsa rețelelor de sprijin adecvate. De asemenea, există o percepție predominantă că agricultura nu este o carieră viabilă, astfel încât generațiile tinere sunt adesea atrase de zonele urbane și de alte sectoare ale economiei”, potrivit site-ului Agricultura

G7 este format din Franța, Canada, Italia, Japonia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite.

La summit-ul din Italia participă și reprezentanți din Algeria, Angola, Coasta de Fildeș, Egipt, Etiopia, Kenya, Mauritania, Senegal, Africa de Sud, Tunisia, Uganda.

Temele de discuție: „Dialog între Miniștri și studenții G7”, „Cooperarea între G7 și Țările Africane în sectorul agricol” și  „Dezbatere despre profitabilitate, reziliență, echitate și sustenabilitate a sistemelor alimentare”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *