Secretul longevității. Un medic ajuns la vârsta de 103 dezvăluie ce anume poate prelungi viața: „Îngrijirea de sine eficientă nu este doar fizică. Ea include mintea, emoțiile și spiritul nostru” / Care este cel mai bun medicament

Ingrid Georgescu 21 septembrie 0 comentarii 1794 vizualizări
Sursa foto: Pexels Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Pexels

La vârsta venerabilă de 103 ani, Dr. Gladys McGarey, un pionier al medicinei holistice, dezvăluie câteva dintre secretele sale pentru o viață lungă și plină de sănătate. Într-un interviu recent acordat publicației The Healthy, Dr. McGarey a declarat că îngrijirea de sine ar trebui să fie privită dintr-o perspectivă mai largă, dincolo de simplele diete și exerciții fizice.

„Pentru a avea cu adevărat grijă de noi înșine, trebuie să privim mai adânc decât ultima modă în materie de diete sau exerciții fizice”, afirmă medicul. „Îngrijirea de sine eficientă nu este doar fizică; ea include mintea, emoțiile și spiritul nostru”. Dr. McGarey subliniază că o viață împlinită trebuie să includă un scop clar și o conexiune spirituală, nu neapărat religioasă, ci una legată de înțelegerea propriei misiuni în viață.

„Iubirea este cel mai puternic medicament”

Unul dintre „secretele” longevității sale este iubirea, pe care o descrie ca fiind „cel mai puternic medicament”. „Pentru ca îngrijirea de sine să funcționeze cu adevărat, trebuie pur și simplu să includă iubirea. Și mă refer la o iubire expansivă, care include iubirea pentru alții, iubirea de la alții și iubirea pentru noi înșine”, a adăugat ea.

În același context, Dr. McGarey vorbește despre importanța utilizării energiei într-un mod care să aducă bucurie și sens.

„Al șaselea meu secret pentru sănătate și fericire la orice vârstă este «Cheltuiește-ți energia în mod nebunesc»… Vârsta mă ajută să identific lucrurile care îmi îmbogățesc viața și cele care nu o fac”.

Dieta medicului care a ajuns la 103 ani

În ceea ce privește dieta, Dr. McGarey adoptă o abordare flexibilă și echilibrată, subliniind că a mâncat diverse alimente de-a lungul vieții, în funcție de disponibilitate.

Deși a urmat multe diete diferite, mesajul medicului este că oamenii trebuie să aibă și plăceri culinare, dar cheia longevității este „echilibrul”, Doctorul a menționat chiar că se bucură ocazional de o felie de tort de ciocolată.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *