Fiica miliardarului Warren Buffett i-a cerut la un moment dat bani tatălui ei pentru a-și renova bucătăria. Răspunsul primit de la „Oracolul din Omaha” a surprins-o / Mai târziu l-a înțeles pe tatăl ei

warren buffett alaturi de o bucatarie intr-un colaj foto Sursa foto: Pexels / Wikimedia Commons (colaj G4Food)

Warren Buffett, una dintre cele mai bogate persoane din lume, cu o avere netă estimată la 142 de miliarde de dolari, este cunoscut pentru frugalitatea și principiile sale privind independența financiară, chiar și atunci când vine vorba de familia sa. În ciuda generozității sale de a dona miliarde de dolari în scopuri caritabile, Buffett a fost ferm cu copiii săi în chestiunile financiare, transmite publicația Benzinga.

În documentarul HBO „Becoming Warren Buffett”, fiica sa, Susie, a povestit o întâmplare care ilustrează filosofia financiară a tatălui ei. După ce a născut, Susie i-a cerut tatălui ei un împrumut de 41.000 de dolari pentru a-și renova bucătăria. Cu toate acestea, Buffett, supranumit „Oracolul din Omaha” datorită succesului său ca investitor, i-a spus să „meargă la bancă ca toată lumea”. Deși Susie a precizat că nu cerea pomană, ci un împrumut, refuzul lui a luat-o prin surprindere.




Susie a discutat din nou despre acest incident în 2017. Ea a explicat atunci că deși inițial poziția tatălui ei i s-a părut surprinzătoare, ea nu l-a considerat „zgârcit”. Susie a subliniat că educația lor a fost relativ normală, în ciuda bogăției imense a tatălui lor. În copilărie, primeau alocații, pe care le cheltuiau adesea pe mici plăceri, cum ar fi bomboane și reviste.

În timp, strictețea financiară a lui Buffett s-a atenuat, parțial datorită influenței mamei lui Susie. În ciuda abordării economice a lui Warren, Susie a fost de acord cu filosofia acestuia, considerând că este înțelept să nu le oferi copiilor bani în exces. Ea a recunoscut generozitatea tatălui ei, observând că a dat mai mult decât își imaginează oamenii.

Citește și: Bill Gates deține peste 111.000 de hectare de terenuri agricole în SUA / Răspunsul său la întrebarea de ce cumpără atât de mult s-ar putea să vă surprindă: „Nu este vorba de niciun plan măreț”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Sa creezi” “continut” de dragul continutului si cu clickbait…nu stiu cat de mult ajuta un astfel de articol in “misiunea” Dvs. de a promova nutritia sanatoasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *