Un expert în nutriție pentru sportivii de elită își ajută clienții să își sporească longevitatea. El se concentrează pe 3 aspecte cheie, dintre care două au legătură cu inima / Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în România

nutritie, fitness, longevitate, forta, colesterol, vo2 max Sursa foto: Dreamstime / Mike Molloy (colaj G4Food)

Mike Molloy, un expert în nutriție pentru sportivii de elită, subliniază că longevitatea poate fi atinsă fără măsuri extreme, concentrându-se pe trei domenii esențiale: forța, fitnessul cardiovascular și gestionarea colesterolului, relatează publicația Business Insider.

1. Construiți forța: Molloy spune că menținerea unei greutăți sănătoase este esențială, însă construirea forței ar trebui să devină o prioritate odată ce acest obiectiv este atins. Mușchii și oasele puternice ajută la prevenirea căderilor, o cauză majoră a rănilor și a reducerii duratei de viață la persoanele în vârstă. Antrenamentul de forță, combinat cu o dietă bogată în proteine, este vital pentru menținerea și creșterea masei musculare.

2. Îmbunătățiți-vă fitnessul cardiovascular: Condiția fizică cardiovasculară, măsurată prin VO2 max (cantitatea maximă de oxigen pe care organismul o poate utiliza în timpul exercițiilor fizice), este un alt factor critic pentru longevitate, conform lui Molloy. Nivelurile ridicate de VO2 max sunt corelate cu o viață mai lungă și mai sănătoasă. Molloy recomandă o combinație de exerciții cardio, cum ar fi joggingul ușor, și antrenamente în intervale de intensitate ridicată (HIIT) pentru a îmbunătăți VO2 max.

2. Mențineți un nivel sănătos al colesterolului: Molloy subliniază importanța menținerii colesterolului sub control, în special a colesterolului LDL, care este un factor major de risc pentru bolile de inimă. Reducerea aportului de grăsimi saturate și trans, precum și creșterea consumului de fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe, pot ajuta la scăderea nivelului de LDL. În plus, exercițiile fizice regulate, menținerea unei greutăți sănătoase și evitarea fumatului sunt esențiale pentru gestionarea colesterolului.

Se observă că două dintre aspectele pe care se concentrează Molloy sunt legate de inimă și sistemul cardiovascular. Conform statisticilor, bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru aproximativ 50% din totalul deceselor în țară, ceea ce plasează România printre statele cu cea mai mare rată a mortalității cauzate de aceste afecțiuni din Europa.

Citește și Un medic care susține că a „întinerit” cu 20 de ani mănâncă aceste 7 alimente-cheie în fiecare săptămână pentru a-și spori longevitatea. Printre ele, păstrăvul și conopida

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime / Mike Molloy (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *