Italienii celebrează unul din produsele lor agroalimentare emblematice, Prosciutto di Parma/Festivalul îl are ca invitat pe bucătarul Luca Pappagallo, una din vedetele gastronomiei din Peninsulă

Parma, prosciutto, festival, Italia foto: pexels.com/@Becerra Govea Photo

Italienii celebrează pentru a douăzeci și șaptea oară unul din faimoasele lor produse agroalimentare, Prosciutto di Parma, în cadrul festivalului cu același nume organizat în Langhirano, informează publicația italiană Agricultura.

Festivalul Prosciutto di Parma, ajuns la cea de-a douăzeci și șaptea ediție, revine între 6 și 8 septembrie, în orașul Langhirano, capitală a șuncii fine, obținută prin maturarea cărnii de porc domestic sau mistreț.

Evenimentul este o ocazie de neratat pentru a celebra acest produs emblematic al patrimoniului gastronomic al Italiei și pentru a descoperi îndeaproape teritoriul cu care este indisolubil legat, plin cu povești și locuri unice.

Ceremonia de deschidere este programată pentru vineri, 6 septembrie, începând cu ora 18:30. Și în acest an, prezentatoarea festivalului, Francesca Romana Barberini, realizatoare radio/TV și autor de telling stories în domeniul gastronomiei, va transmite saluturile de bun venit din partea organizatorilor și autorităților și va conduce festivitatea în prezența unor invitați de excepție, care își vor împărtăși legătura cu acest produs prețios al regiunii.

Printre protagoniștii spectacolului de deschidere se va număra Luca Pappagallo, unul din cei mai îndrăgiți bucătari de pe web și din televiziune, care se ocupă de gătit de peste 20 de ani, fără a se defini ca un Chef, ci mai degrabă ca un bucătar curios și pofticios. 

Pe scenă, Pappagallo va avea un rol special: va fi antrenor și arbitru al concursului gastronomic „Campioni în bucătărie”, o competiție culinară în care se vor întrece câțiva reprezentanți ai echipei de fotbal Parma Calcio. Cu această ocazie, clubul de fotbal va prezenta la festival și proiectul itinerant Parma Lands, care presupune întâlniri cu suporterii, pentru a consolida legătura cu comunitatea locală.

Festivalul va cuprinde numeroase evenimente în zilele de 7 și 8 septembrie: întâlniri, show-uri de gătit, spectacole și, bineînțeles, degustări. 

Cittadella del Prosciutto di Parma, cum mai este denumit orașul Longhirano, va reuni, ca în anii trecuți, câțiva producători care își vor primi vizitatorii la standurile lor, pentru a le vorbi despre valorile și experiența lor și a le oferi ocazia să deguste produse de o savoare inconfundabilă. 

Punctul culminant al festivalului va fi, ca întotdeauna, „Ferestre Deschise”, un eveniment esențial al Festivalului Prosciutto di Parma, care va continua în weekendurile din septembrie. Această inițiativă, care se bucură de un succes tot mai mare în rândul vizitatorilor de la an la an, oferă posibilitatea de a descoperi ciclul de producție și de a degusta Prosciutto di Parma direct în fabricile de procesare. Ghizi vor fi în mod excepțional chiar producătorii, care vor povesti și vor arăta cum tradiția și pasiunea se îmbină cu caracteristicile unice ale acestui teritoriu generos pentru a da naștere Prosciutto di Parma DOP. 

„Ferestre Deschise” este o ocazie de neratat pentru a face cunoscute publicului larg tradițiile străvechi și măiestria, transmise din generație în generație, care stau la baza Prosciutto di Parma.

„Campania noastră de comunicare valorifică, în acest an, tema întâlnirii, un element recurent într-un produs de excelență precum al nostru, care are capacitatea înnăscută de a crea convivialitate în orice context. Festivalul Prosciutto di Parma este, fără îndoială, una din ocaziile în care tema întâlnirii apare în mod mai evident, deoarece ne permite nu doar să întărim și să evidențiem legătura cu comunitatea noastră, ci și să primim acel număr mare de turiști, inclusiv străini, care vin în zonele noastre pentru a trăi experiența directă a produsului nostru”, comentează Alessandro Utini, președintele Consorțiului Prosciutto di Parma.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: pexels.com/@Becerra Govea Photo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *