Pe 10 iulie, la Corks Cozy Wine Bar din București, are loc o nouă degustare de sarmale, curatoriată de Cosmin Dragomir, jurnalist G4Food și probabil cel mai cunoscut „sarmalog” român. Cosmin Dragomir cercetează de mai bine de cinci ani sarmalele din întreaga lume și pregătește o Enciclopedie Mondială a acestui fel de mâncare.
Spre deosebire de prima ediție din acest an, care a avut loc în primăvară, la evenimentul de pe 10 iulie organizatorii vă propun alte cinci feluri de sarmale, descoperite de Cosmin sau de alți căutători de rețete pe teritoriul nostru, atât la români, cât și la alte etnii: de porc cu cartofi rași și varză murată (specific slovac), de vită în viță de vie și sos gulaș (rețeta lui Chef Nico Lontras), cu urdă și stafide în frunze de sfeclă, de orez cu hribi în varză dulce și de berbecuț în frunze de hrean.
Sarmalele vor fi însoțite de vinuri de la Crama Villa Vinea. Participanții pot degusta: Kerner „The Sarmale Whisperer”, Gewürztraminer, Fetească Regală & Pinot Noir, toate produse de crama din Ardeal. Evenimentul începe la ora 19:00, prețul unui bilet este 170 de lei și participarea se face pe bază de rezervare.
În timpul degustărilor, Cosmin Dragomir povestește tot felul de „fun facts” despre sarmale și vă prezintă câteva cărți dedicate acestui preparat, apărute în diferite colțuri ale lumii.
„Nu credeam că universul sarmalelor e atât de vast și de interesant. De cel puțin cinci ani mi-am dedicat o mare parte a timpului cercetării acestui subiect. Mai mult, am reușit să mănânc sarmale în peste zece țări de pe trei continente diferite. Zilnic găsesc câte o nouă informație și sper ca anul viitor să am răgazul să termin cartea și să o public”, spune Cosmin.