Cum nutriționiștii îți recomandă 30 de grame de proteină la orice masă, micul dejun cu pepene verde și brânză este ideal. Și unde mai pui că este și delicios. O îmbinare de gust dulce și sărat, plus o combinație de texturi care asigură o savoare aparte.
Nu necesită gătire și este gata în 5 minute. Te poți delecta cu o porție individuală sau pregăti un platou mare pentru toată familia.
Cel mai ușor pepenele se taie astfel: în două jumătăți și ulterior fiecare jumătate în sferturi pe lungime. Se continuă cu felii circulare. Acum e foarte ușor de îndepărtat coaja.
Tăiem felia în cubulețe sau în triunghiuri, fiecare după gustul său (estetic). Porția individuală este o felie de pepene (tăiată cum v-am povestit mai sus) și o bucățică nu prea mare sau câteva feliuțe subțiri de brânză. Dacă pregătiți un platou înmulțiți cu numărul de persoane.
Le puteți așeza direct pe platou, cum am făcut eu sau face mici ”frigărui” trăgând bucata de pepene și cea de brânză pe o scobitoare. Spaniolii fac astfel de aperitive și adaugă și o roșie cherry. Mie nu mi s-a părut niciodată o combinație potrivită. Dar mediteraneeni folosesc mult alăturările gastronomice de fructe și legume.
Pentru un mic dejun mai consistent în familie lăsați-vă imaginația să zburde. Așezați lângă pepenele nostru cu feta un pumn de măsline, prosciutto sau jamon, câteva grisine sau bucățele de pâine prăjită etc. Merge și o limonadă cu pepene roșu.
Alte opțiuni de mic dejun găsiți aici și aici.
Poftă bună!