Brânza PRIMĂVARA, o brânză artizanală din Spania. Este unul dintre cele mai bune produse de acest fel din lume, costă 17 euro, conține trei tipuri de lapte și este acoperită cu petale de trandafiri

quesos-cerrucos-kanama-1800x810 Sursa: https://cerrucosdekanama.es/

Unul dintre cele mai consumate alimente în Spania este brânza. Concret, în țară se produc în jur de 400 de milioane de kilograme anual, există circa 150 de soiuri diferite de brânză, iar fiecare spaniol consumă între 8 și 9 kilograme pe an. Cam la jumătate, însă, față de media Uniunii Europene (17,5 kilograme pe cap de locuitor) și mult în urma unor țări precum Franța (21 de kilograme), Malta, Cipru sau Italia (cu 25 de kilograme pe cap de locuitor).

De asemenea, Spania a avut ocazia să ofere unul dintre cele mai bune sortimente de brânză din lume, premiat în cadrul competiției internaționale „World Cheese Awards” (WCA) de anul trecut. Acesta este „Queso Primavera” (brânza PRIMĂVARA), produsă de o mică firmă din Los Navalucillos (Toledo), o localitate cu 2.000 de locuitori.

Aceasta a câștigat medalia de argint a WCA 2023, devenind a doua cea mai bună brânză din lume la categoria sa. Se face cu un amestec de trei tipuri diferite de lapte: vacă, oaie și capră și este acoperită cu petale de trandafiri comestibili. După obținerea acestei recunoașteri, așa cum a mărturisit managerul firmei programului Cadena Ser, numeroși chefi de prestigiu și centre comerciale de lux au inclus produsul în meniurile sau l-au achiziționat pentru a-l așeza pe rafturile cu produse gourmet.

Această brânză atât de gustoasă și decorativă nu deține doar un premiu, fiind laureată și în alte competiții internaționale, iar producătorii intenționează să se prezinte și la WCA 2024 ce se va ține chiar în Spania la începutul lui noiembrie.

Anual, din acest sortiment se produc aproape 13.000 de bucăți, totul fiind realizat 100% artizanal și lăsat să se matureze timp de 12 luni. Odată maturată fiecare bucată de brânză se înfășoară manual în hârtie și se sigilează cu sfoară de cânepă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa: https://cerrucosdekanama.es/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *