A plecat acum aproape 20 de ani din România cu destinația Turcia, pentru a învăța secretele bucătăriei de pe malul Bosforului. A urmat apoi Germania și, în cele din urmă, Spania, unde s-a stabilit lângă Castellon, în Villarreal. Astăzi, Sebastian Stoica, cunoscut de peste un milion de români ca autorul blogului culinar „La Sebi Acasă”, postează zilnic rețete care aduc împreună tradițiile românești, gusturile spaniole și influențele internaționale.
Sebi e invitat la sărbătorile orașului sau orașelor din zonă pentru a găti paella la foc de lemne pentru 40 de persoane. „La lemne e mai greu că trebuie să controlezi și focul și paella”, povestește influencerul. „Noi aici în Spania avem un truc, ca să știm exact cât orez trebuie pus. Se toarnă orez de-a lungul liniei care împarte paellera (tigaia în care se face paella – n.r.) și mai aruncăm doi pumni în stânga și în dreapta”.
Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Montaj video: Sergiu Ioana.
Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.