Agustin Montero, un spaniol originar din Castilla – La Mancha a descoperit țara noastră, tradițiile locale, bucătăria românească, pentru a-și găsi apoi și o soție româncă, într-o bisercă ortodoxă din Spania. Nunta au făcut-o însă la Bistrița, afost o nuntă tradițional românească. Ăși amintește că au avut pe masă sarmale și alte mâncăruri tradiționale din zonă.
Ioana Costescu: Din prima ta vizită în România, care a fost primul fel de mâncare care ți-a plăcut?
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
AM: Sarmalele. Le știam dinainte, pentru că aveam cunoștințe români aici, în Spania, care tot povesteau despre ele.
IC: La nunta voastră, care a avut loc în Bistrița, ce surpriză gastronomică v-au pregătit localnicii?
AM: Am făcut nunta pe stil tradițional, cum se făcea pe vremuri. Două-trei zile înainte au venit oamenii acasă la socri și au adus daruri pentru mireasă. La restaurant, tot mâncare tradițională din zona Bistriței. Sarmale, desigur.
Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România
Montaj video: Sergiu Ioana.
Interviul a fost transcris cu Vatis Tech.