7 alimente pentru un creier sănătos recomandate de un psihiatru expert în nutriție, școlit la Harvard / Există o legătură strânsă între creier și intestin

alimente, creier, psihiatru, harvard Sursa foto: Pexels/Julia Avamotive

Dr. Uma Naidoo, psihiatru format la Harvard, expert în nutriție și chef, subliniază că vă puteți îmbunătăți sănătatea creierului și a intestinelor prin selectarea unor produse alimentare specifice. Prezentă la un eveniment despre sănătatea creierului, ea a explicat faptul că dieta poate avea un impact semnificativ asupra memoriei, concentrării, stării de spirit și digestiei, datorită legăturii strânse dintre creier și intestin, transmite Business Insider.

Alimentele de top ale lui Naidoo care stimulează creierul includ iaurtul, ciocolata neagră, ierburile proaspete, nucile, fructele de pădure, verdețurile cu frunze și ierburile. Aceste alimente sunt dense în nutrienți și accesibile, promovând atât sănătatea cognitivă, cât și cea digestivă, fără a necesita suplimente scumpe.

Iaurtul și brânza de vaci: Bogate în proteine și probiotice, acestea susțin sănătatea intestinală. Evitați aditivii zaharoși și optați pentru granola făcută în casă cu ovăz, semințe și miere.

Nuci și fructe de pădure: Aceste gustări oferă fibre și antioxidanți, care îmbunătățesc starea de spirit și funcția creierului. Fructele de pădure, în special, ajută la combaterea stresului oxidativ.

Frunzele verzi: Legumele precum spanacul și varza sunt pline de vitamine legate de o îmbătrânire mai sănătoasă.

Ciocolata neagră: Bogată în minerale și flavanoli, ciocolata neagră susține sănătatea cognitivă. Alegeți sortimente cu cel puțin 70% cacao și asociați-o cu citrice pentru beneficii nutriționale suplimentare.

Ierburi proaspete: Ierburile precum busuiocul și pătrunjelul îmbunătățesc aroma și oferă nutrienți suplimentari. Naidoo încurajează explorarea ierburilor și condimentelor pentru a face plăcută o alimentație sănătoasă.

Abordarea lui Naidoo demonstrează că alegerile alimentare simple, gustoase și sănătoase pot avea efecte profunde asupra bunăstării generale.

Citește și Acizii grași omega-3 sunt cea mai importantă substanță nutritivă pentru un creier sănătos – Dr. Uma Naidoo, Harvard Health Publishing / Alimentele din care îi obții

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Julia Avamotive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *