Un mic dejun consistent, bogat în fibre și proteine/Este un amestec de legume și ouă, sățios și gustos, potrivit înainte de o zi dificilă

Mic dejun cu legume și ouă Foto: Half your plate

Iată un mic dejun savuros pe care îl poți servi cu ușurință familiei atât în timpul săptămânii, la începutul unei zile dificile, cât și într-o zi de weekend, mai ales dacă plecați de acasă și nu veți avea ocazia să luați masa de prânz pe îndelete. Este suficient de consistent ca să vă asigure necesarul de fibre și proteine pentru o bună parte a zilei.

Acest amestec folosit ca mic dejun este bogat în fibre și creează o masă echilibrată, fiind și foarte sățios, notează Halfyourplate. Este ceea ce se cheamă „breakfast hash”, cunoscut în meniurile internaționale, mai ales în restaurante care servesc mâncăruri de tip brunch sau mic dejun în stil american.

Această rețetă este un ghid, așa că puteți să adăugați sau să înlocuiți alte legume!

Ingrediente

  • 2 cartofi roșii medii
  • 1 cartof dulce
  • 3 linguri (ml) ulei de măsline împărțite
  • 2 șalote tăiate cubulețe (sau 1 ceapa mica)
  • 4 ciuperci tăiate cubulețe
  • 1 cană (250 ml) dovlecel tăiat cubulețe
  • ½ ardei gras rosu tăiat cubulețe
  • ½ ardei gras galben tăiat cubulețe
  • 1 linguriță (5 ml) pudră de usturoi
  • 1 linguriță (5 ml) boia de ardei
  • ¼ linguriță (1,2 ml) sare
  • ½ linguriță (2,5 ml) de piper
  • 1 cană (250 ml) de spanac
  • 4 ouă
  • 1 ceapă verde
  • ¼ cană (60 ml) pătrunjel

Instrucţiuni

Curățați cartofii și cartofii dulci și fierbeți timp de 10-15 minute. Asigurați-vă că cartofii nu sunt prea moi, o textură fermă este cea mai bună. Se dau deoparte la răcit, apoi se taie cartofii cubulețe.

Într-o tigaie sau o tigaie mare de fontă, puneți jumătate din ulei, odată ce tigaia este fierbinte și căliți șalota timp de două minute. Se adaugă ciupercile, dovlecelul, ardeii și se mai gătesc încă 5-7 minute.

Transferați legumele gătite pe o farfurie și lăsați-le deoparte.

În aceeași tigaie de fontă, adăugați uleiul rămas. Adăugați cartofii prefierți, tăiați cubulețe și amestecați. Lăsați cartofii să devină aurii, amestecând ocazional pentru a preveni arderea. Dacă simțiți că tigaia este prea uscată sau lipicioasă, adăugați mai mult ulei.

Odată ce cartofii încep să se rumenească, adăugați condimente (praf de usturoi, boia de ardei, sare și piper) și amestecați. Adăugați înapoi legumele gătite în tigaie și adăugați spanac proaspăt. Se amestecă și se fierbe la foc mare încă un minut.

Cu o lingură de lemn, faceți 4 mici adâncituri pentru fiecare ou. Spargeți câte un ou în fiecare adâncitură și gătiți acoperit timp de 7-8 minute sau până când ouăle sunt gătite după bunul plac.

Se ornează cu ceapă verde, pătrunjel și se servește.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *