Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea cartofilor

Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea cartofilor Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea cartofilor

Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, a povestit fermierul Jaroslav Zetocha pentru publicația transilvaniabusiness.ro.

”Acesta spune că ideea cu automatul de cartofi i-a apărut de mai demult, dar nu găsea așa ceva în România. În prima fază s-a gândit la un fel de dozator de cartofi, așa presupunea că ar fi mai ok”.

În ultima perioadă, s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acuma, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”, povestește Jaroslav Zetocha, din comuna Șinteu. 

”La o vizită în Austria, a dat peste un fermier care avea instalate astfel de automate în mai multe locații și își vindea marfa exclusiv doar prin aceste automate.

A găsit distribuitor local în România de unde a și achiziționat automatul.

Și-a construit o căsuță de lemn, a instalat-o lângă casă, aproape de drumul național care trece prin localitate și a început să-și vândă produsele.

Fermierul vrea să mai achiziționeze câteva automate cu sistem de răcire. Spune că are un partener local care cultivă alune, zmeură și afine.

Comuna Șinteu, județul Bihor, este recunoscută prin comunitatea slovacă de aici, dar și prin faptul că în comună se cultivă preponderent cartoful. În toamnă se organizează în Șinteu „Sărbătoarea cartofului”.

Citește articolul integral pe Transilvania Business.

Fermierul din Șinteu are și o pagină de facebook, numită Cămara slovacului, unde își promovează produsele obținute în ferma sa. Potrivit anunțului de pe pagina menționată, automatul de cartofi a fost deschis ieri, 2 februarie:

”Dragi prieteni și iubitori ai Șinteului,

Suntem încântați să vă anunțăm că am deschis oficial Cămara Slovacului 24/7 – un magazin situat chiar în inima localității noastre, unde vă puteți autoservi cu produse autentice cultivate și produse în Șinteu indiferent de zi sau oră! Vă așteptăm cu drag!”

foto cover Cămara slovacului/facebook.com

Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea cartofilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *