Un bărbat a murit în Suceava, înecat cu un cârnat, în fața unui magazin alimentar / VIDEO: Ce poți face când te îneci cu mâncare și ești singur

inecat, mancare, manevra heimlich, video Sursa foto: captură din video

Un bărbat din satul Demăcușa, comuna Moldovița, a murit duminică pe terasa din fața unui magazin alimentar, după ce s-a înecat cu un cârnat, transmite publicația locală Monitorul de Suceava.

Din cercetările poliției a rezultat că Vasile C. a stat la terasă, unde a consumat și băuturi alcoolice. La un moment dat, bărbatul a mușcat dintr-un cârnat, iar la scurt timp după aceea a început să se sufoce. În apropiere se aflau două femei, care au încercat să-i acorde victimei primul ajutor.

Femeile au sunat la 112, iar când echipajul a ajuns la fața locului, bărbatul era în stop cardio-respirator. Deși s-au aplicat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, victima nu a mai putut fi salvată.

Cum pot fi salvate persoanele care se îneacă cu mâncare

MedLife recomandă folosirea manevrei Heimlich în astfel de cazuri. Nu trebuie băut un pahar cu apă într-o asemenea situație deoarece ar putea să înrăutățească situația, blocând singura cale de respirație.

„Manevra Heimlich poate fi auto-administrată, însă poate fi pusă în aplicare cel mai ușor atunci când este executată asupra altor persoane aflate în pericol de sufocare”, transmite sursa citată.

Cum se aplică manevra Heimlich:

  • Persoana care execută manevra se așează în spatele celei care tocmai s-a înecat cu un corp străin și își strânge mâinile în jurul mijlocului acesteia. Un pumn trebuie așezat în partea de sus a abdomenului, iar cealaltă mână se pune peste acesta.
  • Se apasă brusc și tare pe pumn în timp ce se încearcă ridicarea de la sol a victimei, de mai multe ori.
  • Pentru a susține victima în cazul în care își pierde cunoștința, trebuie poziționat un picior între picioarele acesteia.
  • Alternativ, un medic de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” recomandă aplicarea a cinci lovituri cu palma în partea de sus a spatelui victimei.Cum se auto-administrează manevra Heimlich:

În cazul în care v-ați înecat cu mâncare și nu este nimeni în preajmă care să vă ajute, parcugeți pașii:

  • Aplecați-vă peste spătarul unui scaun sau peste marginea unei mese.
  • Presați abdomenul brusc și tare peste obiectul ales până când corpul străin este expulzat.Sursa foto: captură din video

Comentarii

  1. O persoană care nu poate respira cu atat mai putin nu poate vorbi, deci ignorati partea cu “spune ca nu poate respira”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *