Ultimul trend în materie de dulciuri: înghețată de țuică de prune. Nu este destinată copiilor

Înghețată de țuică de prune Foto: Facebook

Uitați de înghețata de fructe sau ciocolată ori cu caramel sărat, care ar fi putut fi considerat o provocare pentru unii mai slabi de inimă. A venit vremea pentru o adevărată provocare. Nu e vorba despre înghețată cu piper (deși ciocolată cu piper sau chili nu mai sunt chiar o noutate). Este vorba despre înghețată de țuică de prune.

Producătorul spune că are alcool și gustul care rămâne în gură este cel de țuică de prune. „De un an și ceva am scos un sortiment de înghețată care este foarte în trend și cererea e foarte mare; este sorbet de țuică de prune. Are alcool și rămâne gustul de țuică de prună în gură”, spune Adrian Mengheș, cel care o produce în București la Butoiul cu Înghețată.

Rețeta are la bază un sorbet (considerat strămoșul înghețatei), format din măr verde și apă minerală. Nu face publice alte ingrediente, dar știm că are și alcool, ceea ce o face și mai interesantă, însă aduce unele mici dezavantaje. „Nu poți să mergi cu ea la evenimente cu copii”, mai spune producătorul.

Înghețata de colivă, cerută nu doar la parastase

Alături de înghețata de țuică de prune, la fel de interesantă este cea de colivă. Dacă v-ați gândit că desertul este asociat cu anumite evenimente, nu ați greșit. Înghețata de colivă este foarte cerută la parastase, dar nu numai. „Este un sortiment de înghețată pe care l-am scos acum vreo 7-8 ani, l-am făcut în ideea de a fi altceva, de a fi ceva diferit pe gustul românului. Am avut și o campanie destul de agresivă, comunicate pe toate rețelele sociale, și a fost destul de cerută”, mai spune Adrian Mengheș.

Despre rețetă spune că e aceeași cu a colivei, cu câteva elemente în plus. „Se face cu arpacaș care se blendează, nucă, lămâie, esență de rom, frișcă, lapte etc”, mai spune el. „La parastase, pe lângă celebra colivă, punem pahare individuală cu înghețată de colivă. Dar se cere și în afara evenimentelor, de curiozitate. Sunt oameni care sunt surpsinși, dar adevărul este că se vinde în orice sezon”, mai spune producătorul.

Dezavantajul acestor sortimente de înghețată este că au valabilitate doar trei zile, pentru că ingredientele folosite sunt naturale.

O porție de 70 de grame de înghețată de țuică de prune sau de colivă se vinde, la Butoiul cu Înghețată, se vinde cu 12 lei.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *