Transplanturile de organe de porc, șanse mari ca primitorii umani să nu le mai respingă/Un fost fotbalist vinde hamburgeri din carne de porc Duroc/Septembrie schimbă jocul – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 36

carne de porc, burgeri, Spania foto: pexels.com/@Oliver Sjöström

Dragi cititori,

câteva vești bune din industria noastră:

  • Într-un comunicat, Makana Therapeutics a anunțat că oamenii de știință ai companiei au descoperit că porcii au o a patra genă care, atunci când este inactivată, va reduce considerabil riscul de respingere a organelor la un primitor uman. Porcul Triple Knockout („TKO”) al Makana este genetica fundamentală actuală utilizată în domeniul xenotransplantului și este deficitară în trei gene care determină respingerea hiperacută a țesutului de porc transplantat la om.
  • Nebraska devine al patrulea stat american care instituie în mod oficial legi care restricționează vânzarea de carne cultivată. Guvernatorul Pillen solicită, de asemenea, NDA să înceapă elaborarea unui proces de reglementare pentru a se asigura că orice produse din carne cultivată vândute în magazinele din Nebraska sunt „etichetate corespunzător și nu sunt comercializate alături de carnea naturală pe aceleași rafturi”.
  • US Farm Bill este în mod normal actualizată la fiecare cinci ani, dar ultima măsură a expirat în 2023 și a fost deja prelungită cu un an după ce Congresul nu a reușit să convină asupra unei reînnoiri complete. Conferința de acțiune legislativă de toamnă a Consiliului Național al Producătorilor de Carne de Porc(NPPC) va avea loc în perioada 11-12 septembrie la Capitol Hill, cu „obiectivul principal de a continua să îndemnăm membrii noștri, în special pe cei din comisiile agricole din Cameră și Senat, să elaboreze o lege agricolă în acest an” în timp ce Congresul este încă în sesiune înainte de alegerile din noiembrie.
  • NPPC a lansat o nouă inițiativă intitulată Young Pork Advocates. NPPC își propune să promoveze o înțelegere și un angajament mai profund pentru industria noastră în rândul tinerilor avocați, asigurându-se că aceștia sunt bine pregătiți să facă față provocărilor viitoare din industrie.
  • Consiliul orașului Davenport din statul Iowa a declarat că planurile de construire a unei unități Fair Oaks Food în valoare de 134 de milioane de dolari sunt din nou în curs, după ce au fost amânate timp de un an din cauza lipsei forței de muncă și a proiecțiilor financiare. Se așteaptă ca unitatea să creeze 250 de locuri de muncă.
  • Institutul Național pentru Alimentație și Agricultură (NIFA) din cadrul USDA a anunțat o investiție de 17,6 milioane de dolari pentru a avansa cercetarea care vizează protejarea sănătății animalelor. Finanțarea sprijină proiecte prioritare axate pe boli precum pesta porcină africană (PPA), parte a inițiativei „One Health” a USDA.

Printre proiectele finanțate:

➢ Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology proiectează și evaluează antigeni pentru vaccinuri modificate împotriva pestei porcine africane.

➢ Cercetătorii de la Universitatea din Missouri dezvoltă vaccinuri mai sigure și mai eficiente împotriva gripei porcine.

  • Junta de Castilla y León din Spania a lansat o nouă linie de finanțare pentru promovarea proiectelor de cercetare industrială sau de dezvoltare experimentală care pot fi aplicate de profesioniști și întreprinderi din sectorul agroalimentar al Comunității. Subvenția are un buget de 850.000 de euro . Proiectele vor avea o durată maximă de patru ani, iar cofinanțarea pe care o primesc poate ajunge până la 80% din costul lor, cu 158 400 de euro ca limită maximă a ajutorului pe proiect.
  • Grupul spaniol Noel Alimentaria a ajuns să controleze întreaga companie Bas Alimentaria. Firma a fost creată în urmă cu câțiva ani de Noel Alimentaria și fostul fotbalist Gerard Piqué, își vinde hamburgerii sub marca Natrus și folosește animale crescute în Vall d’en Bas. Gama sa de produse include porci Duroc și alte rase locale.
Tiberiu Abraham, industria porcului
foto: @Inquam

Calendarul evenimentelor:

  • Specialty and Fine Food Fair este un eveniment de marcă în calendarul culinar al Londrei. Acesta va avea loc în centrul expozițional Olympia din Londra pe parcursul a 2 zile, de marți, 10 septembrie până miercuri, 11 Septembrie 2024
  • Foire de Savoie este unul dintre cele mai importante târguri care atrage în fiecare an mulți vizitatori din toată Franța. Acesta va avea loc timp de 11 zile, de vineri, 13 septembrie până luni, 23 septembrie 2024 în Chambéry.
  • Gourmet Selection este un târg înființat în 2009. Acesta va avea loc timp de 2 zile, de duminică, 15 septembrie până luni, 16 septembrie 2024 la Paris.

Din nou la școală

Începutul lunii septembrie este, în mod tradițional, un moment de schimbare a jocului în industria cărnii de porc din Europa.

Este sfârșitul turismului pe litoral, restaurantele încep să se închidă, iar milioanele de turiști nu mai umblă prin magazine, cumpărând și carne. Oricum, aprovizionarea din aceste zone a fost deja contractată în primăvară, înainte de începerea sezonului. Evident, au existat unele comenzi de reaprovizionare, dar nu la niveluri semnificative.

În timpul verii a fost ușor să se vândă porcii, chiar dacă ne-am situat sub nivelul record al prețurilor din 2023. Luna august a fost extrem de caldă, iar porcii din grajduri aproape că nu au crescut în greutate. Spania a înregistrat o scădere a greutății carcasei inclusiv săptămâna trecută. Rotația porcilor grași în august a fost întârziată, astfel încât ne putem aștepta la o disponibilitate scăzută a porcilor de piață și în noiembrie.

Luna septembrie prezintă în mod tradițional evoluții antagoniste. Oamenii se întorc în orașe, cantinele întreprinderilor și școlilor se redeschid, astfel încât consumul urban ar trebui să crească. Pe de altă parte, oamenii au mai puțini bani de cheltuit după vacanță, dar și pentru că tinerii se întorc din nou la școală.

8 septembrie 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *