Tot ce poți să faci cu o conservă de ton. De la cele mai simple sandvișuri la rețete pentru prânzul de duminică

Mihaela Găneț 24 octombrie 0 comentarii 10845 vizualizări
ton din conserva conserva de ton combinatii cu ton din conserva ce poti face cu o conserva de ton retete cu ton din conserva pranzul de duminica retete rapide foto: pexels.com@Towfiqu barbhuiya

O mie și unu de motive pentru care e bine să ai mereu o conservă de ton în cămară. Sau chiar mai multe. Dar cu care să știi ce să faci, iar dacă nu știi poți mereu învăța.

E un aliment cu demonstrate calități nutritive dar totodată foarte gustos, deloc scump și foarte comod de folosit. ai ales când nu avem alternative sau nu avem prea mult timp la dispoziție. Modalitățile și combinațiile în care îl putem folosi sunt nenumărate, este un real aliment passepartout, merge cam cu orice. De la un simplu sandviș cu ton, maioneză și salată sau similare, la preparate în care folosim ton din conservă în loc de carne. Adică de la preparate reci în criză de timp, la cele calde, de duminică, mai elaborate.

Combinațiile reușite cu ton din conservă sunt foarte multe: cu salată verde, spanac, rucola sau alte salate verzi, cu roșii, ardei, castraveți, dovlecei, vinete, fasole verde, cu lămâie, avocado, cu leguminoase precum fasolea, mazărea și năutul, cu brânzeturi precum telemeau, feta, parmezan, mozzarella, caș proaspăt de vacă sau de oaie, cu ouă, cu măsline și capere, cu cartofi și porumb, cu în salate cu cereale boabe, precum orz sau orez , în salate de paste .

Preparate reci și preparate calde cu ton din conservă

Înainte de toate, e un ingredient perfect pentru un sandviș sau de rulat într-o lipie împreună cu tot felul de alte complemente de gust și nutriționale: rucola, salată verde, roșii, castravate, brânză, ou, maioneză de avocado sau dressing din iaurt. Tot legat de pâine sau bruschette, avem și soluția unui paté de ton foarte ușor de preparat și fără multe grăsimi

Ca și preparate mai elaborate, putem folosi ton din conservă la ardei umpluți sau roșii umplute. Dar tonul este un ingredient esențial, de exemplu, într-o rețetă italiană clasică de vară foarte rafinată, vitello tonnato, adică friptură rece de vită cu sos de maioneză și ton. Însă poate înlocui carnea și într-un preparat la cuptor de tip loaf (meat loaf sau tuna loaf), în stilul drobului românesc tradițional.

Alte idei și combinații simple și pline de gust

Iată mai jos o listă de posibilități cât de cât exhaustivă despre tot ce putem face cu o conservă de ton, în afara celor de mai sus. Cu sugestii orientative legate ingrediente, fiind combinații care țin de gustul propriu.

-ouă umplute cu ton: din gălbenuș de ou fiert, ton, lămâie, sare, piper

-salată rece de ton cu năut, roșii, rucola/salată verde, dressing de iaurt

-salată rece de ton cu fasole, ceapă roșie sau ceapă verde, ardei, boabe de orz sau de hrișcă

-salată rece de ton cu salată verde, porumb, mozzarella, roșii

-salată rece de ton cu fasole verde, roșii, cartofi

-salată de cartofi cu ton și conopidă cu dressing de iaurt

-salată mexicană din fasole, porumb și avocado, cu ton

-salată de conopidă fiartă cu ton, măsline și usturoi

-salată Nisa

-chifteluțe de ton, cu compoziție din ton, usturoi, pătrunjel, pesmet sau pâine, ou

-tartă de cartofi cu ton în stil gateau înlocuind prosciutto cu conservă de ton

-tartă tip quiche umplută cu ton, mozzarella, ardei

-sos pentru paste cu ton, combinat cu roșii, măsline, capere, dovlecei, broccoli, ardei, vinete, lămâie

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *