Toate drumurile intens circulate din portul Constanța, asfaltate până la campania agricolă de recoltare

portul constanta, containere Sursa Foto: G4Media.ro

Toate drumurile intens circulate din Portul Constanţa vor fi asfaltate în următoarele două luni, până la începerea campaniei agricole de recoltare, fiind astfel pregătite pentru afluxul de camioane, a anunţat autoritatea portuară, transmite Agerpres.

Potrivit Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor intens circulate din Portul Constanţa se vor concentra pe legăturile cu autostrada A4, inclusiv podul hobanat peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, precum şi pe partea de nord a portului.

“Vor fi asfaltate 22 de sectoare de drum, printre care drumul dintre Poarta 7 şi Poarta 9, afectat de traficul camioane, drumul care face legătura cu podul de la Poarta 5, drumul spre silozurile Anghel Saligny, accesul spre danele 43 şi 44, accesul la noua parcare de la rădăcina molului 3. Toate lucrările, care totalizează peste 31.000 metri pătraţi de suprafaţă asfaltată, se vor derula pe durata a două luni, pentru ca toate drumurile să fie pregătite pentru afluxul de camioane determinat de viitoarea campanie agricolă”, au informat, pe pagina de socializare a CNAPM Constanţa, reprezentanţii instituţiei.

În prima fază a lucrărilor vor fi prioritare toate legăturile cu autostrada A4, apoi şantierele se vor muta spre nordul portului.

Valoarea totală a lucrărilor este de 1.838.400 lei (fără TVA), sumă asigurată din surse proprii ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Sursa Foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *