VIDEO | Târgul de Crăciun din München excelează la capitolul producători locali și artizani / Covrigul bavarez, un simbol al gastronomiei locale

targul-de-craciun-din-munchen-exceleaza-la-capitolul-producatori-locali-si-artizani Foto: G4Food

Capitala Bavariei, München, impresionează indiferent de ce cauți: de la magazine luxoase, la arhitectură medievală și impunătoare, de la fotbal la celebrele berării locale orașul te cucerește prin oferta diferită. Nici târgurile de Crăciun nu fac excepție și excelează, mai ales la capitolul producători locali și artizani. Însă, la fel ca întregul oraș, cam totul e mai scump de aici comparativ cu multe alte centre urbane germane.

Castanele se vând la bucată, 6 euro – 4 bucăți, căpșunile învelite în ciocolată – o frigăruie cu 5 bucăți e 4,5 euro. Cârnații, cam toți, fie că vorbim de bratwurst, schinkenwurst sau currywurst sunt cam 7-8 euro cu chiflă, câteodată varză murată și sosuri clasice la discreție. Nucile învelite în zahăr ars și restul specialităților conexe care te îmbie de la zeci de metri distanță se învârt la în jurul a 5 euro/suta de grame, iar gogoșelele (mici, câte trei pe băț, simple sau cu piure de mere) sunt tot cam la același preț. Vinul fiert e 5 euro cana de 200 ml, cel mai scump de până acum, din acest periplu în care am vizitat târguri de Crăciun din Europa Centrală. Puteți citi despre vizita la Budapesta aici, despre Târgul din Bratislava aici sau despre cel din Praga aici.

Berea, care în acest loc este considerată nu doar aliment, ci e și reglementată prin lege (și nu vorbim doar despre accize ci despre multe alte cerințe) e omniprezentă chiar și în serile răcoroase. Și, dacă frigul vă intră în oase în timp de analizați ornamentele de crăciun, artizanatul sau brânzeturile și mezelurile care fac poftă la prima vedere, musai să vă încălziți fie într-o berărie bavareză, în fața unui ciolan sau a unei selecții de cârnați, fie într-unul din miile de restaurante cu specific internațional, dar mai ales în cele etnice. Oferta gastronomică a acestui oraș cosmopolit este extrem de variată: zeci de localuri cu specific peruan, columbian, african sau chiar australian, fără să le menționăm pe cele asiatice sau din Orientul Mijlociu.

Iar dacă tot sunteți în Germania, ar trebui să încercați un donner. Despre cum a fost el transformat și a devenit tradițional în Germania am scris în acest articol.

Un alt simbol al gastronomiei locale este covrigul bavarez despre a cărui istorie am povestit mai pe larg în video.

Dacă nu ați ajuns anul acesta la München, vestea bună e că puteți trăi magia Crăciunului și aici, acasă. Caravana Coca-Cola aduce atmosfera de sărbători în mai multe orașe din România, astfel:

  • 16 decembrie – Oradea: Lotus Mall
  • 17 decembrie – Târgu Mureș: Târgul de Crăciun
  • 18 decembrie – Cluj – Târgul de Crăciun Florești
  • 20 – 21 decembrie – Iași: Palas Mall
  • 20 – 21 decembrie – Sibiu: Shopping City
  • 23 decembrie – București Therme
  • 24 decembrie – București: Piața Constituției – Spaiul Unirii – Piața Unirii – Bulevardul Nicolae Bălcesu – Piața Victoriei

Vizitatorii se pot bucura de activități pentru toate vârstele, premii instant, precum și de întâlnirea cu simbolicul camion roșu care luminează serile de iarnă.

Programul complet al traseului poate fi consultat pe site-ul Coca-Cola, iar atmosfera este exact cât trebuie pentru a aprinde, fără grabă și fără bagaje făcute în ultima clipă, spiritul sărbătorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *